Κρεμλίνο κατά Γερμανίας: Δεν ήταν φιλική η συζήτηση Πούτιν - Σολτς, οι Ρώσοι αποφασίζουν ποιος είναι πρόεδρος

Κρεμλίνο κατά Γερμανίας: Δεν ήταν φιλική η συζήτηση Πούτιν - Σολτς, οι Ρώσοι αποφασίζουν ποιος είναι πρόεδρος

«Αμήχανη» και «επαγγελματική» χαρακτήρισε ο Ντμίτρι Πεσκόφ τη συνομιλία

putin-scholz
Μετά τους πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς εναντίον του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, το Κρεμλίνο, διά του εκπρόσωπου του Ντμίτρι Πεσκόφ, στράφηκε και κατά του Γερμανού καγκελάριου Όλαφ Σολτς, ο οποίος νωρίτερα είχε μία «δύσκολη» συνομιλία σχεδόν 3 ωρών με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση Σολτς ότι μια Ρωσία χωρίς τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν θα πρέπει να είναι το θεμέλιο για τις σχέσεις μεταξύ Βερολίνου και Μόσχας, ο Πεσκόφ επιτέθηκε στον Σολτς λέγοντας ότι «εναπόκειται στο ρωσικό λαό να αποφασίσει ποιος θα ηγηθεί της χώρας, δεν θα το αποφασίσει ο Γερμανός καγκελάριος».

«Σε τελική ανάλυση, εναπόκειται στον ρωσικό λαό και όχι στο Γερμανό καγκελάριο να αποφασίσει με ποιον θα πρέπει να είναι η Ρωσία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Μιλώντας για την επικοινωνία Πούτιν - Σολτς, ο Πεσκόφ τη χαρακτήρισε «μια αμήχανη, αλλά απολύτως επαγγελματική τηλεφωνική συνομιλία».

«Σίγουρα, η συνομιλία δύσκολα μπορεί να περιγραφεί ως φιλική ή κάτι τέτοιο. Φυσικά ήταν σκληρή. Ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη διατήρησης τέτοιων επαφών, ανταλλαγής πληροφοριών και συζήτησης πιεστικών θεμάτων που σχετίζονται με την “ειδική επιχείρηση», δήλωσε ο προεδρικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος θα έχει το απόγευμα συνομιλίες και με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν. Η τηλεφωνική επικοινωνία αναμένεται να πραγματοποιηθεί περί της 18:00 ώρα Ελλάδας.

Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Χάσμα στις διαπραγματεύσεις, οι Ρώσοι ενισχύουν το στρατό εισβολής

Η σταρ του WNBA, Μπρίντεϊ Γκραίνερ, θα κρατηθεί στη Ρωσία άλλους δύο μήνες

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί τους μισθοφόρους που εντάσσονται στις ρωσικές δυνάμεις: «Θα είναι η χειρότερη απόφαση της ζωής σας»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης