Τον δικό της κυβερνοστρατό φτιάχνει η Ουκρανία με τη βοήθεια του Έλον Μασκ

Τον δικό της κυβερνοστρατό φτιάχνει η Ουκρανία με τη βοήθεια του Έλον Μασκ

Ψηφιακά «εργαλεία» έχει ήδη στα χέρια του ο ουκρανικός στρατός - Ο Μασκ προμηθεύει του Ουκρανούς με σταθμούς Starlink και δίνει πρόσβαση στο δορυφορικό Διαδίκτυο

elon_musk
Τη στιγμή που ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εμφανίζεται ανυποχώρητος στο θέμα τερματισμού του πολέμου και οι κυβερνοεπιθέσεις με στόχο ουκρανικές κυβερνητικές ιστοσελίδες μπορεί να συνεχιστούν το επόμενο διάστημα, με ανησυχητική επιθετικότητα, ο επικεφαλής της Space X, Έλον Μασκ, θωρακίζει αναλόγως την Ουκρανία.

Ο δισεκατομμυριούχος θα βοηθησει, ειδικότερα, τους Ουκρανούς να ενισχύσουν τον κυβερνοστρατό τους ενώ παράλληλα θα επανασυνδέσει την επικοινωνία στις βομβαρδισμενες από τον ρωσικό στρατό πόλεις, στις οποίες έχουν καταρρεύσει οι τηλεπικοινωνίες.

Από τις πρώτες ημέρες της ρωσικής εισβολής, ο επικεφαλής της Space X αποφάσισε να παράσχει έμπρακτη στήριξη στον ουκρανικό λαό, με ειδικούς σταθμούς Starlink και πρόσβαση στο δορυφορικό Διαδίκτυο. Ειδικά ψηφιακά εργαλεία βρίσκονται ήδη στα χέρια του ουκρανικού στρατού.

video 95853ec28901d0d60f26c15a5c3e3b66 V
Κλείσιμο


Ο διοικητής των ουκρανικών στρατευμάτων στη Ζαπορίτσα, όπως φαίνεται στο βίντεο που αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα, κρατά στα χέρια του τα τερματικά του Ελον Μασκ και εξηγεί την σπουδαιότητά τους τη δεδομένη χρονική στιγμή.

musk


Τον δικό της «κυβερνοστρατό» δομεί η Ουκρανία καθώς πριν από λίγες ημέρες το Κρεμλίνο εξαπέλυε συνεχόμενες επιθέσεις με στόχο ουκρανικές ιστοσελίδες. Την ίδια στιγμή, η Ουάσινγκτον έχει εκφράσει τον φόβο ότι πιθανότατα η Ρωσία να επιχειρήσει και μέσω χάκινγκ την επικράτηση στη γειτονική της χώρα.

Το Starlink δεν είναι το ίδιο με ένα σήμα κινητού τηλεφώνου ή 5G. Επιτρέπει σε ένα σπίτι, μια επιχείρηση ή μια απομακρυσμένη τοποθεσία να συνδεθεί στο διαδίκτυο μέσω δορυφόρου.

Παράλληλα, η SpaceX στοχεύει σε καθυστέρηση κάτω των 20 χιλιοστών του δευτερολέπτου.

Σε αντίθεση με το δορυφορικό διαδίκτυο που παρέχεται σήμερα, η Starlink υπόσχεται σταθερή σύνδεση με υψηλές ταχύτητες αλλά και εξαιρετικά χαμηλό χρόνο απόκρισης.

Ειδήσεις σήμερα:

Κανονικά, αλλά εξ αποστάσεως, ασκεί τα καθήκοντά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης που βρέθηκε θετικός στην Covid

Inventing Anna: Πώς σχολίασε η απατεώνισσα Άννα Σόροκιν την ερμηνεία της Τζούλια Γκάρνερ


Καιρός: Πρόσκαιρη βελτίωση και άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα - Νέα κακοκαιρία από την Πέμπτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης