Εισβολή στην Ουκρανία: «Γειώνει» τους Ουκρανούς ο Πούτιν - «Το Κίεβο δεν δείχνει σοβαρή αφοσίωση στην εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης»

Εισβολή στην Ουκρανία: «Γειώνει» τους Ουκρανούς ο Πούτιν - «Το Κίεβο δεν δείχνει σοβαρή αφοσίωση στην εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης»

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, αυτό δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος σε επικοινωνία που είχε με τον Σαρλ Μισέλ - Την ίδια ώρα, ο Μιχαΐλο Ποντόλιακ, σύμβουλος του Ζελένσκι, δήλωνε ότι υπάρχει περιθώριο για συμβιβασμό και ο αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου, Ιχόρ Ζόβκα, εκτιμούσε ότι οι σημερινές διαπραγματεύσεις ήταν «περισσότερο εποικοδομητικές» - Συνεχίζονται την Τετάρτη οι συνομιλίες

putin334
Νέο «παράθυρο» αισιοδοξίας φάνηκε να ανοίγει από τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία, με στόχο την κατάπαυση του πυρός.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Ιχόρ Ζόβκα, οι σημερινές διαπραγματεύσεις της Ουκρανίας με τη Ρωσία για την κατάπαυση του πυρός ήταν «περισσότερο εποικοδομητικές».

Αυτή την τοποθέτηση μετέφερε μέσω Telegram ο σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας, Αντόν Γκερασένκο.

«Στους πρώτους γύρους η Ρωσία δεν ήταν έτοιμη να ακούσει τη θέση μας και έθεσε τελεσίγραφα: Ότι η Ουκρανία πρέπει να παραδοθεί, να αφήσει κάτω τα όπλα, ότι ο πρόεδρός μας θα πρέπει να υπογράψει τη συνθηκολόγηση. Αυτή τη στιγμή η Ρωσία άλλαξε τον τόνο της» σημειώνει ο άνθρωπος του Ζελένσκι.

Ο Ζόβκα είπε ακόμη ότι οι εκπρόσωποι της Ουκρανίας αισθάνονται «συγκρατημένα αισιόδοξοι» μετά τις συνομιλίες, προσθέτοντας ότι θα είναι απαραίτητο να συναντηθούν ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Βλαντιμίρ Πούτιν, προκειμένου να σημειωθεί σημαντική πρόοδος.

Κλείσιμο
Τις ελπίδες των Ουκρανών, πάντως, έσπευσε να... γειώσει ο ίδιος ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο, ο Πούτιν είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. Σε αυτήν αναφέρεται πως ο Ρώσος πρόεδρος επανέλαβε τους όρους που θέτει η Μόσχα για μια συμφωνία και υπογράμμισε ότι το Κίεβο δεν δείχνει «σοβαρή δέσμευση στην εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης».

Την ίδια ώρα, ο σύμβουλος του Ζελένσκι, Μιχαΐλο Ποντόλιακ, δήλωνε ότι οι συνομιλίες των δύο πλευρών ολοκληρώθηκαν για σήμερα, αλλά τα τεχνικά κλιμάκια θα συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις. Έκανε λόγο για δύσκολες διαπραγματεύσεις και θεμελιώδεις αντιθέσεις μεταξύ των δύο πλευρών, «έβλεπε» ωστόσο ότι υπάρχει περιθώριο για συμβιβασμό.

Οι συνομιλίες, σύμφωνα με τον ίδιο, θα συνεχιστούν αύριο.



Ειδήσεις σήμερα:

Την ενοχή της Δούρου για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα ζήτησε η εισαγγελέας

Ο Ιερώνυμος τηλεφώνησε στον Μητσοτάκη για περαστικά από τον κορωνοϊό

Βαρβιτσιώτης: Καμιά ανοχή σε αυταρχικούς ηγέτες που θέλουν να επαναχαράξουν τα σύνορα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης