Πόλεμος στην Ουκρανία: Για 14 μέρες ακόμη τα στρατεύματα του Πούτιν θα έχουν πλήρη μαχητική ικανότητα, λένε αναλυτές

Πόλεμος στην Ουκρανία: Για 14 μέρες ακόμη τα στρατεύματα του Πούτιν θα έχουν πλήρη μαχητική ικανότητα, λένε αναλυτές

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την αντοχή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία - Την ώρα που ο Ζελένσκι εμψυχώνει τον ουκρανικό στρατό, ο επικεφαλής της  Ρωσικής Εθνοφρουράς παραδέχεται πως ο ρωσικός στρατός «καθυστερεί»

russian
Η Ουκρανία «τρέχει» τη Ρωσία. Οι μέχρι τώρα πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία δείχνουν ότι, όχι μόνο οι Ρώσοι δεν έκαναν «περίπατο», αλλά πλέον περιορίζεται και η μαχητική τους ικανότητα.

Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες σε θέματα άμυνας, οι ρωσικές δυνάμεις του Πούτιν θα μπορούν να είναι μάχιμες τουλάχιστον για 14 ημέρες.

Το γεγονός ότι δεν καταγράφουν την πρόοδο που θα ήθελαν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις, όχι μόνο έχει ρίξει το ηθικό των Ρώσων αλλά στην απελπισία τους, εξαπολύουν όλο και πιο καταστροφικά χτυπήματα, όπως για παράδειγμα στο Χάρκοβο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι εμψυχώνει το στράτευμα λέγοντας ότι αυτοί είναι οι νικητές του πολέμου.



Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», επικαλούμενη πηγές που είναι γνώστες αμυντικών θεμάτων, οι Ρώσοι δυσκολεύονται να σημειώσουν σημαντική πρόοδο στις πολεμικές τους επιχειρήσεις και αυτό θα αρχίσει να είναι ορατό σε 10 έως 14 ημέρες από σήμερα.

Χθες, την ώρα που οι Ρώσοι σφυροκοπούσαν πόλεις της Ουκρανίας, όπως το Κίεβο και το Χάρκοβο, η αντίσταση των Ουκρανών φρέναρε σε μεγάλο βαθμό τη ρωσική εισβολή, κάτι που παραδέχθηκαν για πρώτη φορά άνθρωποι του καθεστώτος Πούτιν.

Αλλά και οι Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι η προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων που διανύει ήδη την τρίτη εβδομάδα, έχει σε μεγάλο βαθμό ακινητοποιηθεί.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με ανώτατη βρετανική πηγή, γράφει η «Daily Mail», «Η Ουκρανία «τρέχει» τη Ρωσία. Οι Ρώσοι ξεμένουν από ανθρώπινο δυναμικό και εξαντλείται η ενέργειά τους. Όσο συνεχίζουμε να τους ασκούμε πιέσεις, οι Ρώσοι θα έχουν δέκα έως 14 ημέρες προτού φθάσουν στο σημείο κορύφωσης της αμυντικής τους ικανότητας. Τότε η δύναμη της αντίστασης της Ουκρανίας θα πρέπει να γίνει μεγαλύτερη από την επιθετικότητα της Ρωσίας».

Ενδεικτικά ήταν επίσης τα όσα είπε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media σήμερα τα ξημερώματα υποστηρίζοντας ότι, «οι γενναίοι μαχητές της Ουκρανίας συνεχίζουν να προκαλούν καταστροφικές απώλειες στα ρωσικά στρατεύματα».

«Σύντομα ο αριθμός των ρωσικών ελικοπτέρων που θα έχουμε καταρρίψει, θα φτάσει τις εκατοντάδες. Οι Ρώσοι έχουν ήδη χάσει 80 πολεμικά αεροσκάφη, εκατοντάδες τανκς και χιλιάδες στρατιώτες. Σε 19 ημέρες, ο ρωσικός στρατός έχει μεγαλύτερες απώλειες στην Ουκρανία απ' ότι σε δύο αιματηρούς και μακροχρόνιους πολέμους στην Τσετσενία», πρόσθεσε.

Δεν είναι όμως μόνο οι δηλώσεις του Βολοντίμιρ Ζελένσκι που έρχονται σε αντίθεση με τα όσα ισχυρίζεται δημόσια ο στρατός της Μόσχας ότι, «όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο».

Χθες, ο αρχηγός της Ρωσικής Εθνοφρουράς Βίκτορ Ζολότοφ, που στο παρελθόν ήταν υπεύθυνος για την προσωπική ασφάλεια του Πούτιν, παραδέχτηκε ότι «δεν πάνε όλα τόσο γρήγορα όσο θα θέλαμε». Ωστόσο, τόνισε ότι η Ρωσία θα πετύχει τη νίκη «βήμα προς βήμα».

Το Κρεμλίνο από την πλευρά του ανακοίνωσε επίσης ότι μπορεί να επιδιώξει να λάβει τον έλεγχο μεγάλων πόλεων στην Ουκρανία, αν και όπως έχει υποστηρίξι επανειλημμένως, σκοπός της «ειδικής στρατιωτικής του επιχείρησης» είναι η «απελευθέρωση» της Ουκρανίας.


Ειδήσεις σήμερα:

Σήμερα η εισαγγελική πρόταση επί της ενοχής των 21 κατηγορουμένων στη δίκη για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα

Στο «τραπέζι» μήνυμα Μητσοτάκη για το πακέτο στήριξης- Το σχέδιο για «επιστροφή» στα καύσιμα

Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού και άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα - Νέα κακοκαιρία από την Πέμπτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης