Πόλεμος στην Ουκρανία: Ακτιβιστές κατέλαβαν τη βίλα του πρώην γαμπρού του Πούτιν στο Μπιαρίτζ της Γαλλίας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ακτιβιστές κατέλαβαν τη βίλα του πρώην γαμπρού του Πούτιν στο Μπιαρίτζ της Γαλλίας

Ο Πιερ Χάφνερ, μέλος του γαλλικού κινήματος «Κίτρινα Γιλέκα», «κατέλαβε» όπως είπε την ιδιοκτησία του Κιρίλ Σαμάλοφ, αξίας 3,7 εκατομμυρίων ευρώ - Ο Γάλλος ακτιβιστής υποστηρίζει ότι θα ζητήσει από τις τοπικές αρχές να προσφερθεί το οίκημα ως στέγη σε Ουκρανούς πρόσφυγες

oligarxis_france
Kραδαίνοντας την ουκρανική σημαία, ένας Γάλλος ακτιβιστής εισέβαλε στην πολυτελή βίλα του πρώην γαμπρού του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν στο Μπιαρίτζ, νοτιοδυτικά της Γαλλίας, και ανέβασε φωτογραφίες στa social media από την «κατάληψη» του ρωσικού οικήματος.

Ο Πιερ Χάφνερ, μέλος του γαλλικού κινήματος «Κίτρινα Γιλέκα», «κατέλαβε» όπως είπε την ιδιοκτησία του Κιρίλ Σαμάλοφ, αξίας 3,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Η βίλα «Alta Mira» είναι 2.000 τετραγωνικά μέτρα, κι έχει οκτώ υπνοδωμάτια, σπα και πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων.

Biarritz.


Σε ανάρτησή του στο Facebook, o Γάλλος ακτιβιστής υποστηρίζει ότι άλλαξε τις κλειδαριές κι ότι θα ζητήσει από τις τοπικές αρχές να προσφερθεί το οίκημα ως στέγη σε Ουκρανούς πρόσφυγες που έχουν ξεσπιτωθεί για να γλιτώσουν από τις βόμβες του Πούτιν.

Κλείσιμο
Όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα «Bild», το πολυτελές οίκημα με θέα τον Ατλαντικό, ανήκει στον επιχειρηματία Κιρίλ Σαμάλοφ, πρώην σύζυγο της μικρότερης κόρης του Πούτιν, Kατερίνα Τιχόνοβα.



Ο Γάλλος ακτιβιστής ισχυρίστηκε ότι βρήκε ένα από τα διαβατήρια του Σαμάλοφ και μια μετάφραση ενός λογαριασμού ρεύματος στη Μόσχα.

Όπως ο ίδιος εξηγεί, αποφάσισε να βαπτίσει την έπαυλη «Βίλα Ουκρανία» και πρόκειται να απευθυνθεί σε ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δικηγόρους για να ζητήσουν από το δημαρχείο του Μπιαρίτζ και τη νομαρχία της αστυνομίας να το χρησιμοποιήσουν για να στεγάσουν πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Νice Μatin», κατά την έφοδο της αστυνομίας στη βίλα, συνελήφθησαν ο Πιερ Χάφνερ κι ένα ακόμη μέλος των «Κίτρινων Γιλέκων».


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Έλον Μασκ προκαλεί σε «μονομαχία» τον Βλαντιμίρ Πούτιν με διακύβευμα την Ουκρανία

Θετικός στον κορωνοϊό ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Ανάρτηση στο Instagram

15 πυρηνικοί εφιάλτες πάνω από την Ευρώπη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης