Πόλεμος στην Ουκρανία: Ακτιβιστές έκαναν κατάληψη στην έπαυλη του Ρώσου ολιγάρχη Ντεριπάσκα στο Λονδίνο - Επέμβαση της αστυνομίας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ακτιβιστές έκαναν κατάληψη στην έπαυλη του Ρώσου ολιγάρχη Ντεριπάσκα στο Λονδίνο - Επέμβαση της αστυνομίας

Δείτε βίντεο - «Αυτή η ιδιοκτησία απελευθερώθηκε» γράφουν οι ακτιβιστές σε ένα πανό – Έχουν αναρτήσει στην έπαυλη την ουκρανική σημαία – Ο Όλεγκ Ντεριπάσκα είναι ιδρυτής του ρωσικού κολοσσού αλουμινίου Rusal

spiti-oligarxi-5
Στην κατάληψη της έπαυλης του Ρώσοι ολιγάρχη Όλεγκ Ντεριπάσκα στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στην πλατεία Μπελγκρέιβ προχώρησαν ακτιβιστές. Μάλιστα, στην πρόσοψη έβαλαν ένα πανό που αναφέρει «αυτή η ιδιοκτησία έχει απελευθερωθεί» ενώ σε παράθυρο έχουν αναρτήσει την ουκρανική σημαία.

Η κατάληψη προκάλεσε την επέμβαση της αστυνομίας, που έκανε έφοδο στην υπό κατάληψη έπαυλη. Αστυνομικοί φορώντας κράνη και ιμάντες ασφαλείας χρησιμοποίησαν σκάλα για να ανέβουν στο μπαλκόνι, ενώ οι διαδηλωτές τους καλούσαν να φύγουν.


Squatters occupy a London mansion with 'links to Russian oligarch'


Οι δυνάμεις της αστυνομίας έσπασαν την μπροστινή πόρτα για να μπουν στο σπίτι, με τους διαδηλωτές να συνεχίζουν να φωνάζουν. 

Κλείσιμο


Ο Όλεγκ Ντεριπάσκα ήταν κάποτε ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ρωσίας, ωστόσο έχασε σημαντικό μέρος της περιουσίας του κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008. Σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία του εκτιμάται σε 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια και είναι ο 775ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

spiti-oligarxi-51


Ο Ντεριπάσκα είναι ολιγάρχης, βιομήχανος, ιδρυτής του Basic Element, που θεωρείται από τους μεγαλύτερους βιομηχανικούς ομίλους στη Ρωσία και του Volnoe Delo, του μεγαλύτερου φιλανθρωπικού ιδρύματος της Ρωσίας.Στην περιουσία του προστέθηκαν και κρατικά περιουσιακά στοιχεία που ιδιωτικοποιήθηκαν μετά την κατάρρευση της πρώην ΕΣΣΔ. Πλέον είναι ο πρόεδρος του Ρωσικού γίγαντα αλουμινίου RUSAL.

Τη δεκαετία του 1990, οπότε και υπήρχαν έντονες συγκρούσεις μεταξύ επιχειρηματιών για την απόκτηση πρώην κρατικών περιουσιακών στοιχείων, ο ίδιος θεωρήθηκε νικητής στον πόλεμο του αλουμινίου.

Ο Ντεριπάσκα έχει την κυπριακή υπηκοότητα από το 2017.


deripaska



Ειδήσεις σήμερα:

«Περαστικά» από Τσίπρα στον Μητσοτάκη που βρέθηκε θετικός στην Covid

«Η επιχείρηση στην Ουκρανία δεν πηγαίνει όσο γρήγορα θέλουμε» λέει το περιβάλλον του Πούτιν

Στο Τελ Αβίβ μεταφέρθηκε νύχτα το ιδιωτικό αεροσκάφος του Ρομάν Αμπράμοβιτς μετά τις βρετανικές κυρώσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης