Πεσκόφ: Η προμήθεια όπλων στην Ουκρανία μπορεί να έχει πολύ επικίνδυνες συνέπειες

Πεσκόφ: Η προμήθεια όπλων στην Ουκρανία μπορεί να έχει πολύ επικίνδυνες συνέπειες

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου συμπλήρωσε ότι ο Βλάντιμιρ Πούτιν «αδιαφορεί» για τις προσωπικές εις βάρος του κυρώσεις

peskov_putin_xr
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εργάζεται σήμερα επί της οικονομικής απαντήσεως που πρέπει να δοθεί στις βαριές δυτικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί κατά της Ρωσίας μετά την εισβολή στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο. «Ο πρόεδρος βρίσκεται στο Κρεμλίνο, ασχολείται με την οικονομία», δήλωσε ο εκπρόσωπός του Ντμίτρι Πεσκόφ κατά την καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Οι κυρώσεις είναι βαριές, δημιουργούν προβλήματα (...), αλλά η Ρωσία έχει όλο το αναγκαίο δυναμικό για να αντισταθμίσει τις ζημίες».

«Η προμήθεια όπλων, οπλισμού, πυρομαχικών στο έδαφος της Ουκρανίας μπορεί και θα γίνει ένας εξαιρετικά επικίνδυνος και αποσταθεροποιητικός παράγοντας, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν θα συμβάλει ούτε στη σταθερότητα στην Ουκρανία ούτε στην αποκατάσταση της τάξης», δήλωσε ο Πεσκόφ. Σύμφωνα με τον ίδιο, «μακροπρόθεσμα, αυτό μπορεί να έχει πολύ πιο επικίνδυνες συνέπειες».

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι «αυτό επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την ορθότητα της Ρωσίας στα μέτρα που λαμβάνονται προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας».

Η Ρωσία θα απαντήσει στην απαγόρευση των πτήσεων των ρωσικών αεροπορικών εταιρειών

Η Ρωσία θα απαντήσει στην απαγόρευση των πτήσεων των ρωσικών αεροπορικών εταιρειών, λαμβάνοντας όμως υπόψη τα δικά της συμφέροντα, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ. 

Από τις 28 Φεβρουαρίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει απαγορεύσει στα ρωσικά αεροσκάφη να προσγειώνονται , να απογειώνονται ή να πετούν πάνω από το έδαφός της.

Κλείσιμο
Οσον αφορά στις κυρώσεις κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Πεσκόφ δήλωσε πως αυτές είναι «κοντόφθαλμες και παράλογες» και συμπλήρωσε ότι ο πρόεδρος «αδιαφορεί για τις προσωπικές κυρώσεις».

Νωρίτερα, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ πρόσθεσε στον κατάλογο των κυρώσεων τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας. Η ΕΕ επέβαλε επίσης περιοριστικά μέτρα κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν και του Σεργκέι Λαβρόφ λόγω της «εντολής για τη διεξαγωγή στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία» και του γεγονότος ότι ο ρωσικός στρατός «εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της Ουκρανίας».

Ειδήσεις σήμερα

Οι κυρώσεις της Ιαπωνίας θα βοηθήσουν ώστε να προκληθεί μεγάλο κόστος στη Ρωσία, λέει ο Μπλίνκεν

Τουρκικό Bayraktar βάλλει κατά ρωσικού στόχου - Το βίντεο της ουκρανικής πρεσβείας στην Άγκυρα

Οι Λευκορώσοι αποφάσισαν σε δημοψήφισμα να σταματήσει η χώρα τους να είναι αποπυρηνικοποιημένη ζώνη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης