Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ουκρανοί λένε ότι η Ρωσία χτύπησε φάλαγγα με αμάχους - Επτά νεκροί, μεταξύ τους και ένα παιδί

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ουκρανοί λένε ότι η Ρωσία χτύπησε φάλαγγα με αμάχους - Επτά νεκροί, μεταξύ τους και ένα παιδί

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε κονβόι πολιτών που έφευγαν από το χωριό Περεμόχα, στην ευρύτερη περιοχή του Κιέβου - Η ανθρωπιστική φάλαγγα είχε μόνο γυναίκες και παιδιά

refugees-02
Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, όταν οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε κονβόι πολιτών που έφευγαν από το χωριό Περεμόχα, στην ευρύτερη περιοχή του Κιέβου, και χρησιμοποιούσαν τον ανθρωπιστικό διάδρομο που έχει δημιουργηθεί.

Σύμφωνα με την καταγγελία της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών, όπως μετέδωσε το Reuters, αυτός είναι και ο λόγος που δεν προχωρούν οι εκκενώσεις πόλεων, ενώ, από την άλλη πλευρά, οι Ρώσοι αρνούνται ότι βομβαρδίζουν αμάχους.

«Μετά την επίθεση, οι κατακτητές ανάγκασαν όσους είχαν απομείνει από το κονβόι να γυρίσουν πίσω στο χωριό Περεμόχα και δεν τους αφήνουν να φύγουν από εκεί» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών.

Το φονικό χτύπημα σημειώθηκε χθες, 11 του μηνός, σύμφωνα πάντα με το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, και στο κονβόι βρίσκονταν μόνο γυναίκες και παιδιά.

Την ίδια ώρα, η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας λέει ότι έχει υποκλέψει τηλεφωνήματα που αποδεικνύουν ότι τα ρωσικά στρατεύματα κοντά στο Χάρκοβο έλαβαν εντολή να πυροβολήσουν αμάχους, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, όπως αναφέρει ο λογαριασμός του Kyiv Independent στο Twitter.



Ειδήσεις σήμερα:

«Στερεύει» η δεξαμενή των γιατρών στα νοσοκομεία - Τι ζητούν οι «ήρωες πίσω από τις μάσκες»

Ο Ζελένσκι λέει πως πλέον η Μόσχα δεν θέτει απλώς τελεσίγραφα

Στις 13:00 το μεσημέρι της Κυριακής η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης