Πόλεμος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον 1.582 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στη Μαριούπολη - «Η πόλη θυμίζει... Γκρόζνι και Χαλέπι»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον 1.582 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στη Μαριούπολη - «Η πόλη θυμίζει... Γκρόζνι και Χαλέπι»

Τα στοιχεία για τους νεκρούς έδωσε το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης -  «Σημαντικές εγκαταστάσεις ανεφοδιασμού έχουν καταστραφεί και όλες οι προσπάθειες εκκένωσης του άμαχου πληθυσμού μέσω ασφαλών διαδρόμων έχουν μέχρι στιγμής αποτύχει» ανέφερε ο αντιδήμαρχος της πόλης

mariupol
Τουλάχιστον 1.582 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στη Μαριούπολη, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, ως αποτέλεσμα των ρωσικών βομβαρδισμών και του αποκλεισμού της πόλης επί 12 ημέρες, ανακοίνωσε σήμερα το δημοτικό συμβούλιο, με ανάρτησή του στο διαδίκτυο.

«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ και δεν θα συγχωρήσουμε ποτέ αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», τόνισε ο δήμος.

«Η Μαριούπολη θυμίζει... Γκρόζνι και Χαλέπι»

Νωρίτερα, ο αντιδήμαρχος της Μαριούπολης, Σεργκέι Ορλόφ μίλησε στο γερμανικό δίκτυο ARD, τονίζοντας πως: «Σημαντικές εγκαταστάσεις ανεφοδιασμού έχουν καταστραφεί και όλες οι προσπάθειες εκκένωσης του άμαχου πληθυσμού μέσω ασφαλών διαδρόμων έχουν μέχρι στιγμής αποτύχει».

Ο Ορλόφ είναι πυρ και μανία με τις ρωσικές δυνάμεις, οι οποίες, σκοπίμως όπως λέει, εμποδίζουν την απομάκρυνση των αμάχων. «Η πόλη δέχεται συνεχή πυρά και βομβαρδισμούς με τους δρόμους γύρω από την πόλη να έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές. Δεν μπορούν, για παράδειγμα, να φθάσουν τα φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας στην πόλη όπως και δεν είναι δυνατή η διανομή ιατροφαρμακευτικού υλικού».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αντιδήμαρχου της Μαριούπολης, περίπου 200.000 πολίτες προσπαθούν τις τελευταίες ώρες να εγκαταλείψουν την πόλη.

«Δεν ξέρω πώς να περιγράψω την καταστροφή που έχει υποστεί η πόλη μας. Η Μαριούπολη στην πραγματικότητα δεν υπάρχει πια. Το σκηνικό θυμίζει Γκρόζνι και Χαλέπι», είπε ο Ορλόφ και πρόσθεσε: «Ο ουκρανικός στρατός είναι πολύ γενναίος, αλλά με τους Ρώσους να ρίχνουν βόμβες, δεν έχει όπλα για να προστατεύσουν τις ζωές των αμάχων».

Ειδήσεις σήμερα:

Αφαίρεσαν τις ταμπέλες με τα ονόματα των θυμάτων οπαδικής βίας από το Πάρκο Αθλητικής Φιλίας στη Θεσσαλονίκη

Ρώσοι βομβάρδισαν οικισμό στη Λευκορωσία για να «σύρουν» το Μινσκ στον πόλεμο, καταγγέλλουν οι Ουκρανοί

ΟΑΕΔ: Η άνεργη με εισόδημα 250.000 ευρώ και άλλες ιστορίες βορείων προαστίων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης