Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ελβετία αναμένει έως και 15 εκατομμύρια πρόσφυγες επικαλούμενη εκτιμήσεις του ΟΗΕ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ελβετία αναμένει έως και 15 εκατομμύρια πρόσφυγες επικαλούμενη εκτιμήσεις του ΟΗΕ

Η υπουργός Δικαιοσύνης της Ελβετίας σημειώνει ότι ενδέχεται σχεδόν 1 εκατομμύριο άνθρωποι να εγκαταλείπουν τη χώρα κάθε εβδομάδα – Εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας υποστηρίζει ότι δεν έχει αναθεωρηθεί η αρχική πρόβλεψη για 4 εκατομμύρια πρόσφυγες

ukraine_refugees
Φόβους για τον εκτοπισμό έως και 15 εκατομμυρίων ανθρώπων, σε περίπτωση ευρύτερης κλίμακας πολέμου στην Ουκρανία, εξέφρασε η υπουργός Δικαιοσύνης της Ελβετίας, επικαλούμενη εκτιμήσεις της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.


«Αν υποθέσετε ότι οι εχθροπραξίες συνεχίζονται, ότι ο ρωσικός στρατός προελαύνει με μεγαλύτερη ισχύ προς το δυτικό τμήμα της Ουκρανίας, ότι ίσως υπάρξουν διάδρομοι διαφυγής, τότε ενδέχεται σχεδόν 1 εκατομμύριο άνθρωποι να εγκαταλείπουν τη χώρα κάθε εβδομάδα», είπε η Καρίν Κέλερ Σούτερ σε συνέντευξη Τύπου στη Βέρνη σχετικά με την ελβετική προσέγγιση για την υποδοχή προσφύγων.

«Υπάρχουν τώρα εκτιμήσεις από την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, που λένε ότι πρέπει να υπολογίζουμε περίπου 15 εκατομμύρια εκτοπισμένους - αυτός είναι ο υψηλότερος αριθμός... Αυτός είναι περίπου ο μισός πληθυσμός εκτός από τους άνδρες που είναι φυσικά ενταγμένοι στις ένοπλες δυνάμεις και υπερασπίζονται τη χώρα».

Ένας εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες είπε ότι η υπηρεσία δεν έχει αναθεωρήσει προς το παρόν την αρχική της πρόβλεψη για 4 εκατομμύρια πρόσφυγες που εγκαταλείπουν τη χώρα, αλλά παρακολουθεί στενά την κατάσταση.

Οι υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών έχουν τονίσει ότι περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια πρόσφυγες έχουν μέχρι στιγμής τραπεί σε φυγή εξαιτίας των εχθροπραξιών στην Ουκρανία μετά την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στις 24 Φεβρουαρίου.



Ειδήσεις σήμερα:

Ο Πούτιν είπε στον Λουκασένκο ότι υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις και τα χρηματιστήρια κάνουν «ράλι»


Άνοιξαν 12 ανθρωπιστικοί διάδρομοι την Παρασκευή στην Ουκρανία - Κονβόι με τρόφιμα και φάρμακα στις αποκλεισμένες πόλεις


«Δεν είναι αυτό που περιμένουμε» είπε ο Ζελένσκι για τις εξελίξεις με την «ταχεία ένταξη» της Ουκρανίας στην ΕΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης