Πόλεμος στην Ουκρανία: Συζητούνται οι απευθείας επαφές Πούτιν-Ζελένσκι, λέει ο Πεσκόφ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συζητούνται οι απευθείας επαφές Πούτιν-Ζελένσκι, λέει ο Πεσκόφ

Προανήγγειλε έρευνα για τον ρωσικό βομβαρδισμό του νοσοκομείου της Μαριούπολης - Παραδέχθηκε ότι η ρωσική οικονομία έχει υποστεί σοκ από τις κυρώσεις

putin-zelensky-arthro
Μια απευθείας συνάντηση του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι σύμφωνα με τον Ντμίτρι Πεσκόφ.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, στις συζητήσεις που γίνονται αυτή την ώρα στην Αττάλεια μεταξύ του του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα παρουσία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλουθα τεθεί επί τάπητος το ενδεχόμενο απυθείας συνομιλιών Πούτιν-Ζελένσκι. «Το Το Κιέβο ζητά συνεχώς απευθείας συνομιλίες μεταξύ Πούτιν και Ζελένσκι, τώρα το θέμα αυτό συζητείται από τους υπουργούς Εξωτερικών», είπε χαρακτηριστικά ο Πεσκόφ.

Κατά την ενημέρωσή του, αναφέρθηκε και στον σοκαριστικό βομβαρδισμό του νοσοκομείου της Μαριούπολης. Χθες, τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα κοριτσάκι, σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν από ρωσικούς βομβαρδισμούς σε μαιευτήριο και παιδιατρικό νοσοκομείο στην πολιορκημένη πόλη με την ηγεσία της Ουκρανίας να κατηγορεί τη Μόσχα ότι τροκρατεί τον λαό της χώρας ενώ πολλοί ξένοι ηγέτες έσπευσαν να καταδικάσουν έντονα τη ρωσική επίθεση.

Όπως είπε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, θα διενεργηθεί ειδική έρευνα για τον βομβαρισμό υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι θα ζητηθούν εξηγήσεις και πληροφορίες από τον στρατό.  Νωρίτερα σήμερα, ο Ντμίτρι Πολιάνσκι πρώτος αναπληρωτής μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ δήλωσε ότι η Ρωσία είχε προειδοποιήσει στις 7 Μαρτίου ότι το νοσοκομεία είχε μετατραπεί σε στρατιωτική θέση από τον οποίοι οι Ουκρανοί έριχαν πυρά.

Ο Πεσκόφ αναφέρθηκε και στις κυρώσεις που έχουν εφαρμοστεί κατά της Ρωσίας μετά την εισβολή στην Ουκρανία τονίζοντας ότι η «ρωσική οικονομία υφίσταται σοκ από τις κυρώσεις». «Η οικονομία μας δέχεται τώρα την επίδραση ενός σοκ και υπάρχουν αρνητικές συνέπειες, θα ελαχιστοποιηθούν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους.

«Είναι απολύτως πρωτοφανές. Ο οικονομικός πόλεμος που έχει ξεκινήσει εναντίον της χώρας μας δεν έχει γίνει ποτέ πριν. Άρα είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθεί οτιδήποτε», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σύμφωνα με το Reuters.

Ζελένσκι: «Η σύγκρουση μπορεί να επιλυθεί στη βάση αμοιβαίου συμβιβασμού»

Κλείσιμο
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μίλησε χθες στη Bild για μια ενδεχόμενη συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν«Η σύγκρουση μπορεί να επιλυθεί μόνο μέσω άμεσου διαλόγου μεταξύ των ηγετών της Ουκρανίας και της Ρωσίας στη βάση αμοιβαίου συμβιβασμού» δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Σημείωσε ακόμη ότι μπορεί κανείς να «κάνει συμβιβασμούς, αλλά αυτοί δεν πρέπει να είναι η προδοσία της πατρίδας σου. Και η άλλη πλευρά πρέπει επίσης να είναι έτοιμη να συμβιβαστεί - γι’ αυτό ονομάζονται συμβιβασμοί. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να βγούμε από αυτή την κατάσταση. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε ακόμη για τις λεπτομέρειες. Δεν είχαμε ακόμη άμεση επαφή μεταξύ των προέδρων. Μόνο μετά τις απευθείας συνομιλίες μεταξύ των δύο προέδρων μπορούμε να τερματίσουμε αυτόν τον πόλεμο».

Μάλιστα, αίτημα στον Όλαφ Σολτς να μεσολαβήσει, ώστε να πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Βολοντιμίρ Ζελένσκι, απήθυνε ο αναπληρωτής διευθυντής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου, Ιχόρ Ζόβκα, μιλώντας στον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό Tagesschau.

«Οι μόνες σοβαρές διαπραγματεύσεις με τους Ρώσους, είναι αυτές που μπορούν να γίνουν σε προεδρικό επίπεδο. Ο πρόεδρός μας είναι έτοιμος γι' αυτό. Οι διεθνείς εταίροι πρέπει να βοηθήσουν στην οργάνωση αυτής της συναντησης. Μιλάμε ήδη με τον Γερμανό καγκελάριο για να το κανονίσει» είπε ο Ζόβκα.

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: «Όχι» σε άσκοπες μετακινήσεις, η χιονόπτωση θα ενταθεί τις επόμενες ώρες

Δολοφονική επίθεση στο Παλαιό Φάληρο: «Γάζωσαν» με σφαίρες 63χρονο επιχειρηματία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης