Jerusalem Post: Προχωρημένες συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας - Ουκρανίας, «οι διαφορές τους δεν είναι μεγάλες»

Jerusalem Post: Προχωρημένες συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας - Ουκρανίας, «οι διαφορές τους δεν είναι μεγάλες»

Με «το πιστόλι στον κρόταφο» ο Ζελένσκι - «Υπογράφετε ή γενικεύω τον πόλεμο», το μήνυμα Πούτιν , σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα - Οι σκληρές απαιτήσεις της Ρωσίας - Είχε προηγηθεί η μεσολάβηση του πρωθυπουργού του Ισραήλ στον Πούτιν, μετά από αίτημα του προέδρου της Ουκρανίας

putin-naftali-arthro
«Τελική» πρόταση στην Ουκρανία για να δώσει τέλος στις πολεμικές επιχειρήσεις έχει δώσει η Ρωσία, σύμφωνα με την μεγάλη ισραηλινή εφημερίδα «Jerusalem Post. Όπως είναι γνωστό, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ μεσολάβησε μεταξύ των δύο πλευρών μετά από αίτημα του Ζελένσκι- και μάλιστα επισκέφθηκε την Μόσχα το περασμένο Σάββατο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η πρόταση της Ρωσίας είναι «δύσκολη» για την Ουκρανία, αλλά όχι «αδύνατη» - και σημειώνεται ότι οι δύο πλευρές «δεν έχουν πλέον μεγάλες διαφορές», παρά τα όσα λέγονται δημοσίως. Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με την εφημερίδα, η Ρωσία έχει ξεκαθαρίσει ότι σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτή πρότασή της, θα γενικεύσει τον πόλεμο. Μάλιστα, η ισραηλινή εφημερίδα συνδέει την κατάπαυση του πυρός για την αποχώρηση των αμάχων με τον χρόνο «που πρέπει να δοθεί» στον Ζελένσκι προκειμένου να λάβει την απόφασή του. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Jerusalem Post, η «τελική» πρόταση Πούτιν προβλέπει ότι η Ουκρανία θα διασφαλίσει την ανεξαρτησία της και ο Ζελένσκι θα παραμείνει πρόεδρος, θα πρέπει ωστόσο να  αποδεχθεί την απόσχιση της περιοχής του Ντονμπάς, όπως και την κυριαρχία της Ρωσίας στην περιοχή της Κριμαίας. Παράλληλα, ο Ζελένσκι θα πρέπει να διακηρύξει την ουδετερότητα της Ουκρανίας, να δεσμευτεί ότι δεν πρόκειται να επιδιώξει την ένταξή της στο ΝΑΤ0 - κάτι για το οποίο εχει άλλωστε κάνει σχετικές δηλώσεις - αλλά και να συρρικνώσει τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, προκειμένου να μην νιώθει απειλούμενη η Ρωσία. 

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε την Τετάρτη ότι δεν είναι μεταξύ των στόχων της Ρωσίας να ανατρέψει τον Ζελένσκι

Για την περίπτωση άρνησης από την πλευρά του Ζελένσκι να συμβιβαστεί, η εφημερίδα εκφράζει την εκτίμηση ότι το κόστος θα είναι τεράστιο για την Ουκρανία: Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι θα χάσουν τη ζωή τους και πιθανότατα η Ουκρανία θα χάσει την ανεξαρτησία της, αναφέρει χαρακτηριστικά - προσθέτει ωστόσο ότι ο Ζελένσκι γνωρίζει πολύ καλά ποιες είναι οι προοπτικές σε περίπτωση που δεν συμφωνήσει με τους Ρώσους εισβολείς. 

Σημειώνεται ότι η εφημερίδα αναφέρει ότι το πρόσφατο ταξίδι Μπένετ στην Μόσχα δεν είχε ως στόχο την διαμεσολάβηση, αλλά την κατανόηση των «κόκκινων γραμμών» του Πούτιν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας,  ο Πούτιν δεν έχει τρόπο υπαναχώρησης και πρέπει να δείξει ότι πέτυχε πράγματα με την εισβολή στην Ουκρανία , παρά το γεγονός ότι τα σχέδιά του για μία επίθεση - αστραπή δεν ευοδώθηκαν. 




Ειδήσεις σήμερα:

Νέες εξηγήσεις της μητέρας για τις εκδορές στη μύτη της Μαλένας από την Πάτρα

Ανησυχία για το Τσερνόμπιλ: Τα συστήματα ελέγχου εξ αποστάσεως των πυρηνικών υλικών έχουν πάψει να μεταδίδουν δεδομένα

Θρίλερ στη μαρίνα Αλίμου - Εντοπίστηκε σορός γυναίκας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης