Πόλεμος στην Ουκρανία: Η πλευρά Ζελένσκι ζητά μεσολάβηση του Σολτς για να διαπραγματευτεί απευθείας με τον Πούτιν

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η πλευρά Ζελένσκι ζητά μεσολάβηση του Σολτς για να διαπραγματευτεί απευθείας με τον Πούτιν

«Οι μόνες σοβαρές διαπραγματεύσεις με τους Ρώσους, είναι αυτές που μπορούν να γίνουν σε προεδρικό επίπεδο» είπε εκπρόσωπος του Ζελένσκι σε γερμανικό κανάλι

zelensky-putin
Αίτημα στον Όλαφ Σολτς να μεσολαβήσει, ώστε να πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Βολοντιμίρ Ζελένσκι, απήθυνε ο αναπληρωτής διευθυντής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου, Ιχόρ Ζόβκα, μιλώντας στον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό Tagesschau.

«Οι μόνες σοβαρές διαπραγματεύσεις με τους Ρώσους, είναι αυτές που μπορούν να γίνουν σε προεδρικό επίπεδο. Ο πρόεδρός μας είναι έτοιμος γι' αυτό. Οι διεθνείς εταίροι πρέπει να βοηθήσουν στην οργάνωση αυτής της συναντησης. Μιλάμε ήδη με τον Γερμανό καγκελάριο για να το κανονίσει» είπε ο Ζόβκα.

Ακόμη τόνισε πως η βασική συνθήκη για να διαπραγματευτούν οι δυο πρόεδροι είναι «η απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων και η κατάπαυση πυρός». «Αυτή η συνθήκη πρέπει να ικανοποιηθεί. Μπορούμε να συζητήσουμε για την πιθανή ουδέτερη στάση της Ουκρανίας. Ωστόσο, κάθε διαπραγμάτευση και πιθανή συμφωνία, θα γίνει μόνο μετά το τέλος των εχθροπραξιών» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Ζελένσκι.

Θυμίζεται πως Ρωσία και Ουκρανία έχουν ήδη πραγματοποιήσει τρεις γύρους διαπραγματεύσεων, μέσω αντιπροσωπειών, χωρίς σημαντικά αποτελέσματα, πέραν της συμφωνίας για ανθρωπιστικούς διαδρόμους.

Ειδήσεις σήμερα:

Την αύξηση της πληρότητας σε γήπεδα και πλοία εισηγήθηκε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων

Πάνω από 400.000 Ουκρανοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Μαριούπολη

Στη φυλακή ο 60χρονος για το τετραπλό φονικό στην Ανδραβίδα - «Είχε φτάσει ο κόμπος στο χτένι» είπε στην απολογία του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης