Φωτιά στο πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια: Οι μάχες σταμάτησαν, η πυρκαγιά συνεχίζεται

Φωτιά στο πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια: Οι μάχες σταμάτησαν, η πυρκαγιά συνεχίζεται

Οι ΗΠΑ ενεργοποιούν την ομάδα Αντιμετώπισης Πυρηνικών Συμβάντων -  Δεν βλέπουν αυξημένες μετρήσεις ακτινοβολίας στο εργοστάσιο

ζαποριζια_εργοστασιο11
Οι μάχες σταμάτησαν κοντά στον πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια στην Ουκρανία και τα επίπεδα ραδιενέργειας είναι επί του παρόντος φυσιολογικά καθώς η πυρκαγιά συνεχίζεται στις εγκαταστάσεις, δήλωσε εκπρόσωπος του εργοστασίου την Παρασκευή.

Ο  Αντρίι Τουζ είπε ότι το εργοστάσιο δεν έχει υποστεί καμία σοβαρή ζημιά (μικρές ζημίες στις μονάδες 1 και 2), αν και μόνο μία μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τις έξι είναι σε λειτουργία.

Η υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Τζένιφερ Γκράνχολμ έγραψε στο Twitter το βράδυ της Πέμπτης ότι μίλησε με τον υπουργό Ενέργειας της Ουκρανίας για την κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια.



Κλείσιμο
Οι ΗΠΑ έχουν ενεργοποιήσει την Ομάδα Αντιμετώπισης Πυρηνικών Συμβάντων και παρακολουθούν την κατάσταση μαζί με το Υπουργείο Άμυνας, τη Ρυθμιστική Επιτροπή Πυρηνικών των ΗΠΑ και τον Λευκό Οίκο, είπε. Τα επίπεδα ακτινοβολίας για την ώρα είναι φυσιολογικά, συμπλήρωσε.

Το εργοστάσιο παράγει 40-42 δισεκατομμύρια kWh, που αντιπροσωπεύει το ένα πέμπτο της μέσης ετήσιας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ουκρανία και σχεδόν το 47% της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από πυρηνικούς σταθμούς της Ουκρανίας.



Ειδήσεις σήμερα:

Μακρόν μετά την συνομιλία με Πούτιν: Ερχονται τα χειρότερα για την Ουκρανία

Την επιτάχυνση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας - Αιγύπτου συμφώνησαν Μητσοτάκης και Αλ - Σίσι

Απρόθυμοι δύο γιατροί να καταθέσουν για την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης