Πόλεμος στην Ουκρανία - Μακρόν μετά τη συνομιλία με Πούτιν: Έρχονται τα χειρότερα για την Ουκρανία

Πόλεμος στην Ουκρανία - Μακρόν μετά τη συνομιλία με Πούτιν: Έρχονται τα χειρότερα για την Ουκρανία

Οι δύο άνδρες συνομίλησαν τηλεφωνικά επί 90 λεπτά - «Λέτε ψέματα στον εαυτό σας, η Ρωσία θα το πληρώσει ακριβά» απάντησε ο Μακρόν στον Πούτιν όταν ο Ρώσος πρόεδρος του είπε πως «οι στόχοι της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία θα υλοποιηθούν» - H επικοινωνία πραγματοποιήθηκε πριν ξεκινήσει ο δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων Ουκρανίας-Ρωσίας

macron_putin_

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία 90 λεπτών είχε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως ανακοίνωσε το Ελιζέ. Στην συνέχεια ο Μακρόν τηλεφώνησε και στον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο ο Βλάντιμιρ Πούτιν είπε οι στόχοι της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία θα υλοποιηθούν. 

Απαντώντας, ο Γάλλος πρόεδρος επισήμανε στον Πούτιν ότι αυταπατάται σχετικά με την κυβέρνηση στο Κίεβο και ότι ο πόλεμος θα κοστίσει ακριβά στη Ρωσία μακροπρόθεσμα, σύμφωνα με αναφορά γάλλου αξιωματούχου στο Reuters.
Λες ψέματα στον εαυτό σου», φέρεται να είπε ο Μακρόν στον Πούτιν. «Θα κοστίσει ακριβά στη χώρα σας, η χώρα σας θα καταλήξει απομονωμένη, αποδυναμωμένη και θα υφίσταται κυρώσεις για πολύ καιρό».


Το τηλεφώνημα με τον Πούτιν είναι το τέταρτο μεταξύ των δύο ανδρών από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. 

Λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνομιλίας ο πρόεδρος Μακρόν φαίνεται να δήλωσε σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο πως «ερχονται τα χειρότερα για την Ουκρανία», αναφερόμενος στην επιμονή και την  αμετακίνητη στάση του Ρώσου προέδρου. 
Κλείσιμο
Η επικοινωνία έγινε «κατόπιν αιτήματος του προέδρου Πούτιν», διευκρίνισε στην συνέχεια ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ στο δίκτυο TF1.

«Η κατάσταση επί του πεδίου είναι αναμφισβήτητα πολύ δυσμενής», πρόσθεσε ο Καστέξ εξηγώντας ότι «αναμφισβήτητα, φαίνεται ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν παραμένει αμετακίνητος στις θέσεις του, στην βούλησή του για την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας, την παράδοση της Ουκρανίας και αυτό, φυσικά, δεν είναι αποδεκτό».

Απέναντι στην Μόσχα «απαιτείται μεγάλη αυστηρότητα επί των αρχών και ως προς τις κυρώσεις», με την παράλληλη αναζήτηση «της ειρήνης μέσω του διαλόγου», πράγμα που «αναμφισβήτητα είναι πολύ δύσκολο», πρόσθεσε.

Η επικοινωνία Μακρόν-Πούτιν ανακοινώθηκε απευθείας το πρωί από τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ κατά την διάρκεια online συνέντευξης Τύπου.

«Η Γαλλία διαθέτει μία αρκετά μακρά παράδοση να είναι μεσολαβήτρια στις συρράξεις», είπε ο Λαβρόφ προσθέτοντας ότι η Μόσχα θα ήταν «πανευτυχής» αν η Γαλλία επιτύγχανε στην αποστολή αυτή...

H τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποιήθηκε ενώ επικρατούσε θολό τοπίο ως προς το δεύτερο γύρο των διαπραγματεύσεων Ουκρανίας - Ρωσίας.



Δείτε βίντεο: Μακρόν μετά την συνομιλία με Πούτιν: Ερχονται τα χειρότερα για την Ουκρανία
Μακρόν μετά την συνομιλία με Πούτιν: Ερχονται τα χειρότερα για την Ουκρανία


Ειδήσεις σήμερα:

O Πούτιν ούτε τρελός είναι, ούτε η ρωσική εισβολή έχει αποτύχει, λέει στρατιωτικός αναλυτής

Η πρώτη τοποθέτηση Λιγνάδη στη δίκη του: «Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες, είμαι αθώος»

Πύραυλος χτύπησε πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα - Δείτε σε βίντεο τη στιγμή του χτυπήματος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης