Οι ΗΠΑ αναβάλλουν τη δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου ρίχνοντας του τόνους στην κόντρα με τη Ρωσία

Οι ΗΠΑ αναβάλλουν τη δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου ρίχνοντας του τόνους στην κόντρα με τη Ρωσία

Κίνηση αποκλιμάκωσης της έντασης από πλευράς Ουάσινγκτον μετά την ανακοίνωση του Κρεμλίνου ότι έχει θέσει σε υψηλή ετοιμότητα τα πυρηνικά

agni_ξπγ
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την αναβολή της προγραμματισμένης δοκιμαστικής εκτόξευσης ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Minuteman III, σε μία προφανή προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης με τη Ρωσία μετά την ανακοίνωση της Μόσχας ότι θέτει τις πυρηνικές δυνάμεις της σε κατάσταση συναγερμού.

«Σε μια προσπάθεια να δείξουμε ότι δεν έχουμε πρόθεση να εμπλακούμε σε ενέργειες που μπορεί να παρεξηγηθούν ή να παρερμηνευτούν, ο υπουργός Άμυνας έδωσε εντολή να αναβληθεί η δοκιμαστική εκτόξευση του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Minuteman III που είχε προγραμματιστεί για αυτήν την εβδομάδα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου Τζον Κίρμπι.

«Δεν λάβαμε αυτήν την απόφαση επιπόλαια, αλλά για να δείξουμε ότι είμαστε υπεύθυνη πυρηνική δύναμη», σημείωσε.

Ρώσος υπουργός Άμυνας: Σε «συναγερμό μάχης» οι πυρηνικές δυνάμεις της Μόσχας

Οι στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας τέθηκαν σε συναγερμό μάχης ανέφερε προ ολίγων ημερών ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού, κατόπιν της σχετικής εντολής που εξέδωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Έτσι, σε πολεμική ετοιμότητα (combat alert) βρίσκονται τα ρωσικά στρατεύματα στρατηγικών πυραύλων, τα πυρηνικά υποβρύχια στον Ειρηνικό και το Βορρά, καθώς και η στρατηγική αεροπορία.

Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου είπε στον Πούτιν, σύμφωνα με το Interfax, ότι «οι βάρδιες στις θέσεις διοίκησης των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων, του Στόλου του Βορρά και του Ειρηνικού, καθώς και της Διοίκησης Αεροπορίας Μεγάλης Εμβέλειας άρχισαν να εκτελούν καθήκοντα μάχης με ενισχυμένο προσωπικό».

Ειδήσεις σήμερα:

Το Λονδίνο προβλέπει ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα γίνει πιο βάρβαρη

Άστατος ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας - Δείτε την σημερινή πρόγνωση

Πότε μπαίνει τέλος στις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης