Μητροπολίτης Κιέβου: Το σχέδιο του εχθρού να καταστρέψει την πολιτεία μας έσπασε

Μητροπολίτης Κιέβου: Το σχέδιο του εχθρού να καταστρέψει την πολιτεία μας έσπασε

 «Σήμερα μάθαμε για μια πιθανή επίθεση με ρουκέτα ακόμα και στην πνευματική καρδιά της Ουκρανίας»  αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο μήνυμα του Μητροπολίτη

epiphanius_2
«Το σχέδιο του εχθρού να καταλάβει γρήγορα την πρωτεύουσα και να καταστρέψει την κρατική μας πολιτεία έσπασε» λέει σε μήνυμά του ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος, ο οποίος κάνει λόγο για αδάμαστη αντίσταση των Ουκρανών, επισημαίνοντας: «Πρέπει να πληρώσουμε ένα τρομερό τίμημα για την ελευθερία μας, για το μέλλον των νέων γενεών»

Το Χάρκοβο, το Τσερνιχίφ, η Χερσώνα, η Μαριούπολη και άλλες πόλεις δέχθηκαν σήμερα επιθέσεις λέει ο Μητροπολίτης χαρακτηρίζοντάς τις ως εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Αναλυτικά το μήνυμα του Μητροπολίτη Κιέβου:

«Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές! Η πρώτη μέρα της άνοιξης έγινε η έκτη μέρα της αδάμαστης αντίστασης της Ουκρανίας στη ρωσική επιθετικότητα. Χάρη στην αντοχή, την αλληλοβοήθεια, τον ηρωισμό και τη θυσία εκατομμυρίων ανθρώπων, το σχέδιο του εχθρού να καταλάβει γρήγορα την πρωτεύουσα και να καταστρέψει την κρατική μας πολιτεία έσπασε. Όλος ο πολιτισμένος κόσμος κοιτάζει με θαυμασμό τη σταθερότητα της αντίθεσής μας στην τυραννία.

Πρέπει να πληρώσουμε ένα τρομερό τίμημα για την ελευθερία μας, για το μέλλον των νέων γενεών. Μόνο η δαιμονική μανία μπορεί να εξηγήσει τις εγκληματικές επιθέσεις των ρωσικών στρατευμάτων σε αμάχους, τους βομβαρδισμούς κατοικημένων περιοχών με πυροβολικό και πυραύλους.
Το Χάρκοβο, το Τσερνιχίφ, η Χερσώνα, η Μαριούπολη και άλλες πόλεις δέχθηκαν σήμερα επιθέσεις, οι οποίες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως πράξεις κρατικής τρομοκρατίας και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Σήμερα μάθαμε για μια πιθανή επίθεση με ρουκέτα ακόμα και στην πνευματική καρδιά της Ουκρανίας - την Αγία Σοφία. Ρουκέτες έπληξαν επίσης το Μπάμπιν Γιαρ, τον τόπο της σφαγής δεκάδων χιλιάδων αμάχων από τους Ναζί κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Σήμερα, αίμα χύθηκε ξανά εκεί - ήδη στα χέρια Ρώσων εγκληματιών.

Αιωνία σε όλους όσους πέθαναν στον αγώνα για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας, σε όλα τα θύματα της ρωσικής επίθεσης! Είθε η ψυχή τους να αναπαυθεί με τους δίκαιους.

Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές! Έχουμε ακόμη έναν δύσκολο αγώνα μπροστά μας, αλλά ήδη όλοι, εκτός από τον ίδιο τον Πούτιν, καταλαβαίνουν ότι η Ουκρανία κερδίζει. Κερδίζει με αδάμαστο πνεύμα, εξαιρετική θυσία, με τη δύναμη της αγάπης. Άλλωστε αυτή η δύναμη που μας ενώνει με τον Θεό και τους γείτονές μας δεν μπορεί να νικηθεί με κανένα όπλο.

Οι υπερασπιστές μας! Προσευχόμαστε ιδιαίτερα για όλους εσάς αυτή την περίοδο. Είθε ο Παντοδύναμος Κύριος, η Υπεραγία Θεοτόκος και όλοι οι άγιοι να σας προστατεύουν και να σας προστατεύουν από το κακό, να σας εμπνεύσουν να πολεμήσετε μέχρι τη νίκη.
Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες στους γιατρούς που σώζουν ζωές σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Ευχαριστούμε όλους που με κάθε τρόπο προσπαθούν να πετύχουμε τη νίκη μας! Σας καλώ όλους να ευλογήσετε τον Ύψιστο Θεό και η χάρη Του να είναι μαζί σας!Ο Μέγας Θεός, ο Ένας, σώσε την Ουκρανία για εμάς!»

Ειδήσεις σήμερα:

«Θα καταστρέψουμε τη ρωσική οικονομία» είπε ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας, «προσέξτε τα λόγια σας» απάντησε ο Μεντβέντεφ

Ο απόλυτος τρόμος στο Κίεβο: Πανικόβλητοι πολίτες εγκαταλείπουν την πόλη

Απολύθηκε ο αρχιμαέστρος της Φιλαρμονικής του Μονάχου, Βαλέρι Γκεργκίεφ, επειδή δεν κατήγγειλε την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης