Μητροπολίτης Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας: Αθώοι πολίτες σκοτώνονται στα χέρια των δυνάμεων κατοχής

Μητροπολίτης Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας: Αθώοι πολίτες σκοτώνονται στα χέρια των δυνάμεων κατοχής

Το  δραματικό μήνυμα του  Μητροπολίτου Επιφανίου - Απευθύνει μήνυμα στους παγκόσμιους ηγέτες και προσεύχεται για τους πολίτες

epiphanius_2

Δραματική έκκληση του Προκαθήμενου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτου Επιφανίου που καλεί « τους παγκόσμιους ηγέτες να μην σταματήσουν, παρακαλώ συνεχίστε να προσθέτετε νεότερα και πρόσθετα βήματα έως ότου ο επιτιθέμενος αναγκαστεί να σταματήσει την εγκληματική του δραστηριότητα».

Σε μήνυμά του λέει: «Ζητούμε επίσης τις ευλογίες του Θεού, την έξυπνη καθοδήγηση και τη σταθερή αποφασιστικότητα για τον Πρόεδρό μας Volodymyr Zelensky, την ηγεσία των εθνικών και τοπικών μας κυβερνήσεων και για όλους εκείνους που έχουν το βάρος της ηγεσίας σε αυτούς τους σκοτεινούς καιρούς».

Αναλυτικά το μήνυμα:

«Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές!
Για τρίτη μέρα, η Ουκρανία αντιστάθηκε με επιτυχία και υπερασπίστηκε την ελευθερία της και το μέλλον της από την τυραννία που θα ήθελε να μας επιβάλει ο Πρόεδρος Πούτιν.
Μπορούμε να είμαστε περήφανοι που ως έθνος απαντήσαμε τιμητικά σε αυτή τη δοκιμασία της εθνικής και πνευματικής μας ωριμότητας. Δεν υπερασπιζόμαστε μόνο τους εαυτούς μας αλλά ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο από το αιματοβαμμένο παραλήρημα του ηγέτη της Ρωσίας.Σε αυτή τη μάχη, οι μεγαλύτεροι γιοι και κόρες της Ουκρανίας θυσιάζουν τη ζωή τους. Αθώοι πολίτες σκοτώνονται στα χέρια των δυνάμεων κατοχής.
Σήμερα, αυτήν την ημέρα που προσευχόμαστε μαζί για τους νεκρούς, θυμόμαστε αυτούς που πέθαναν στα χέρια του επιτιθέμενου. Η Ουράνια Βασιλεία του Θεού, Αιώνια Μνήμη και Δόξα σ' αυτούς!Η Ουκρανία και ο κόσμος δεν θα ξεχάσουν τα εγκλήματα που έχει διαπράξει και συνεχίζει να διαπράττει ο εχθρός. Μετά τη νίκη μας πρέπει να υπάρχει το Νευρεμβούργο # 2 ενάντια στους ηγέτες του Κρεμλίνου που έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου και έχουν βάλει την ανθρωπότητα στα πρόθυρα ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Καθ' όλη τη διάρκεια αυτών των ημερών, οι προσευχές μας πρέπει να ακούγονται με μεγαλύτερη δύναμη για την Ουκρανία, τους υπερασπιστές, τον στρατό, τη νίκη και την ειρήνη! Ζητούμε επίσης τις ευλογίες του Θεού, την έξυπνη καθοδήγηση και τη σταθερή αποφασιστικότητα για τον Πρόεδρό μας Volodymyr Zelensky, την ηγεσία των εθνικών και τοπικών μας κυβερνήσεων και για όλους εκείνους που έχουν το βάρος της ηγεσίας σε αυτούς τους σκοτεινούς καιρούς.

Ευχαριστούμε θερμά τους διπλωμάτες μας, τους Ουκρανούς και τους φίλους μας σε όλο τον κόσμο που εργάζονται συνεχώς μέρα και νύχτα για να σταματήσουν τον επιτιθέμενο και να επιστρέψουν την ειρήνη στην Ουκρανία. Σήμερα έχουν επιβληθεί πρόσθετα βήματα και κυρώσεις στη Ρωσία. Επιπλέον, έχει επίσης θεσπιστεί μεγαλύτερη βοήθεια προς την Ουκρανία. Καλώ τους παγκόσμιους ηγέτες να μην σταματήσουν, παρακαλώ συνεχίστε να προσθέτετε νεότερα και πρόσθετα βήματα έως ότου ο επιτιθέμενος αναγκαστεί να σταματήσει την εγκληματική του δραστηριότητα.

Απευθύνω έκκληση στον κλήρο μας: όπου είναι δυνατόν, οργανώστε την ανάγνωση των Ψαλμών, ακάθιστες, μολέμπες για τους υπερασπιστές μας και για την Ουκρανία. Μην αφήνετε την προσευχή να σωπάσει ούτε λεπτό. Επιπλέον, παρακαλούμε βοηθήστε με μεγαλύτερη προσοχή όσους υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις μας, τις δυνάμεις που προστατεύουν τις περιοχές μας και τους ντόπιους πολίτες μας να ξεπεράσουν αυτές τις στιγμές.

Ένα τμήμα της Ουκρανίας βρίσκεται επί του παρόντος υπό προσωρινή κατοχή από τον εχθρό. Ως εκ τούτου, ευλογώ τον κλήρο να ενεργεί σύμφωνα με την κατάσταση: Εάν είναι δυνατόν να διεξάγει λατρευτικές εκδηλώσεις. Αν όχι, να εκτελούν τις ποιμαντικές και κοινοτικές τους υποχρεώσεις με άλλους τρόπους.

Αύριο, είναι η Κυριακή για την Εσχάτη Κρίση. Αυτή είναι μια υπενθύμιση σε όλους: κανείς δεν θα αποφύγει την ευθύνη. Οι δίκαιοι θα βραβευτούν, οι αμαρτωλοί - θα έχουν αιώνια βάσανα. Αγωνιζόμαστε, γιατί η αλήθεια είναι με το μέρος μας, ο Θεός θα μας δώσει τη νίκη!Καλώ ευλογίες σε ολόκληρο το Ουκρανικό Έθνος, τις ένοπλες δυνάμεις μας και τον Πρόεδρό μας!
Δόξα στον Ιησού Χριστό!

Ω Μέγας Θεός, Αιώνιος! Για εμάς η Ουκρανία προστατεύει!»


Ειδήσεις σήμερα

Αποχωρεί ο Αμπράμοβιτς από την Τσέλσι λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

Εισβολή στην Ουκρανία - Εμπρηστικό σχόλιο Ζαχάροβα κατά Δύσης: Είστε συνεργοί στη γενοκτονία των κατοίκων του Ντονμπάς

Πόλεμος στην Ουκρανία - Βιτάλι Κλίτσκο: Ο πυγμάχος δήμαρχος Κιέβου που πολεμάει τους Ρώσους εισβολείς

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης