Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Μακρόν συγκαλεί για τρίτη φορά το Συμβούλιο Άμυνας στο Ελιζέ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Μακρόν συγκαλεί για τρίτη φορά το Συμβούλιο Άμυνας στο Ελιζέ

Νωρίτερα μίλησε τηλεφωνικά με τους ηγέτες της Ινδίας, της Ιαπωνίας, του Αζερμπαϊτζάν, της Φινλανδίας και της Λιθουανίας - «Είτε η Ευρώπη θα σταθεί στο ύψος των περιστάστεων, είτε θα εξαφανιστεί», δηλώνει η Φλοράνς Παρλί

macron
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν συγκάλεσε συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας για αύριο το πρωί, για τρίτη φορά αφότου ξεκίνησε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, την περασμένη Πέμπτη.

Ο Μακρόν, η χώρα του οποίου ασκεί την εναλλασσόμενη προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το τρέχον εξάμηνο, πολλαπλασιάζει τις διπλωματικές ενέργειες και τις επαφές του επιδιώκοντας να βρει μια λύση στην κρίση αυτή. Νωρίτερα σήμερα μίλησε τηλεφωνικά με τους ηγέτες της Ινδίας, της Ιαπωνίας, του Αζερμπαϊτζάν, της Φινλανδίας και της Λιθουανίας.

Η Γαλλία συμμετέχει στις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Δύση στη Ρωσία και σκοπεύει να παράσχει αμυντικό εξοπλισμό στην Ουκρανία. Μιλώντας στο Κοινοβούλιο, η υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Φλοράνς Παρλί ανακοίνωσε ότι θα σταλούν ενισχύσεις στις χώρες της Βαλτικής αλλά και στη Ρουμανία.

«Είτε η Ευρώπη θα σταθεί στο ύψος των περιστάστεων, είτε θα εξαφανιστεί»

Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μια «ιστορική στιγμή για την Ευρώπη που πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων», δήλωσε σήμερα η Γαλλίδα υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Φλοράνς Παρλί, προσθέτοντας ότι «η Ευρώπη είτε θα τον αντιμετωπίσει, είτε θα εξαφανιστεί».

Κλείσιμο
«Με τα ισχυρά μέτρα που ελήφθησαν τις τελευταίες ημέρες σε ενότητα, το αντιμετωπίζουμκε και η Γαλλία θα συνεχίσει να διαδραματίζει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την ευρωπαϊκή δράση», πρόσθεσε κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ειδήσεις σήμερα:

«Το Χάρκοβο καταστράφηκε, φοβάμαι για τη ζωή μου» λέει κάτοικος μετά τους βομβαρδισμούς στο Δημαρχείο

Μετά από την FIFA και η FIBA απέβαλε τη Ρωσία από τις διοργανώσεις της

Τρεις ληστείες σε έξι ώρες στη Θεσσαλονίκη - Δείτε βίντεο ντοκουμέντο και φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης