Πόλεμος στην Ουκρανία - Χάρκοβο: «Φοβάμαι» λέει κάτοικος που έζησε από κοντά τους βομβαρδισμούς στο Δημαρχείο

Πόλεμος στην Ουκρανία - Χάρκοβο: «Φοβάμαι» λέει κάτοικος που έζησε από κοντά τους βομβαρδισμούς στο Δημαρχείο

Η Κατερίνα Σεφσένκο περιγράφει τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στην πόλη - «Είναι πολύ επικίνδυνα, δεν ξέρεις τι μπορεί να σε βρει στο δρόμο»

χαρκοβο
Τις δραματικές ώρες που σημειώθηκαν το πρωί στο Χάρκοβο, από την ρωσική αεροπορική επιδρομή με στόχο την κεντρική πλατεία της πόλης, όπου βρίσκεται το δημαρχείο και άλλα κυβερνητικά κτίρια περιγράφει στο protothema.gr η Κατερίνα Σεφσένκο.

Όπως αναφέρει το σπίτι της βρίσκεται μόλις τρία χιλιόμετρα από την κεντρική πλατεία και αρκετά κοντά στο σχολείο, όπου χθες σημειώθηκε μια από τις πλέον φονικές συγκρούσεις μεταξύ Ρώσων κομάντο και ενόπλων  Ουκρανών.



Τόσο εκείνη όσο και οι γονείς της εξακολουθούν να παραμένουν κλεισμένοι μέσα στο σπίτι τους, καθώς ο πατέρας της αντιμετωπίζει θέματα υγείας και κινητικά προβλήματα, με την μετακίνηση του σε κάποιο από τα καταφύγια να είναι σχεδόν αδύνατη:

“Το πρωί άκουσα ένα στρατιωτικό αεροπλάνο να πετά πάνω από το Χάρκοβο. Βρισκόμαστε κλεισμένοι μέσα στο σπίτι εγώ και οι γονείς μου και προσπαθώ να μην βγαίνω καθόλου έξω. Ακούγονται εκρήξεις, ενώ μια από αυτές ακούστηκε από την κεντρική πλατεία της πόλης, όπου είναι και το δημαρχείο μας. Από το σημείο βρισκόμαστε λιγότερο από τρία χιλιόμετρα, ενώ από το σχολείο που έγινε χθες μια από τις επιθέσεις και έπιασε φωτιά με αποτέλεσμα να βλέπαμε για ώρα τους καπνούς, κοντά στα δυο χιλιόμετρα”.



Εξαιτίας της κατάστασης, όπως έχει διαμορφωθεί, η Κατερίνα Σεφσένκο αποφεύγει να βγαίνει έξω ακόμα και για τα άκρως απαραίτητα, καθώς στην αγορά υπάρχουν ελάχιστα προϊόντα και από την άλλη φοβάται για την ζωή της:

“Δεν θέλω να σκεφτώ τι θα συμβεί αν γίνει κάτι εδώ κοντά. Η κατάσταση είναι τόσο επικίνδυνη όσο περιγράφεται και στα μέσα ενημέρωσης. Φοβόμαστε να πάμε πια και στο σούπερ μάρκετ, γιατί δεν ξέρεις τι μπορεί να σε βρει στο δρόμο. Χθες βγήκα για λίγα ψώνια, αλλά δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα στα ράφια.

Προσπαθώ να μην φοβάμαι, προσπαθώ να σκέφτομαι πως αυτό θα τελειώσει από ώρα σε ώρα. Θέλω να γυρίσω στην κανονική ζωή, αλλά ξέρω καλά πως τίποτα δεν θα είναι ίδιο όπως πριν. Δυστυχώς, η πόλη καταστράφηκε και το κυριότερο από όλα είναι ότι και οι άνθρωποι έχουν επηρεαστεί από όλο αυτό το κακό”.

Ειδήσεις σήμερα:

Η τρομακτική ρωσική φάλαγγα των 64 χιλιομέτρων φτάνει στο Κίεβο

Κάτοικοι στο Χάρκοβο στέκονται μπροστά σε ρωσικά άρματα και τραγουδούν τον εθνικό ύμνο της Ουκρανίας

Έλληνες τηλεφωνούν στην πρεσβεία της Ουκρανίας ζητώντας να πολεμήσουν κατά της Ρωσίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης