Πόλεμος στην Ουκρανία: Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Ζελένσκι

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Ζελένσκι

Συζήτησε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ για τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία

zeleba
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν είχε πριν από λίγο ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.


«Μόλις είχα μία συζήτηση με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Συζητήθηκε η στάση της αμερικανικής ηγεσίας σχετικά με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και η αμυντική βοήθεια προς την Ουκρανία. Πρέπει να σταματήσουμε τον επιτιθέμενο το συντομότερο δυνατό. Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Ουκρανός πρόεδρος. 





Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο ουκρανός ομόλογός του Βολοντίμιρ Ζελένσκι συζήτησαν σήμερα για την κλιμάκωση των ρωσικών επιθέσεων σε τοποθεσίες με άμαχο πληθυσμό στην Ουκρανία. Μεταξύ αυτών και ο βομβαρδισμός, νωρίτερα σήμερα, κοντά στο Μπάμπι Γιαρ, τοποθεσία που είναι ιστορικά συνδεδεμένη με τις εκτελέσεις Εβραίων στη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Λευκό Οίκο, ο Μπάιντεν υπογράμμισε τη συνεχιζόμενη βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ουκρανία -- αμυντική, οικονομική και ανθρωπιστική.


Κλείσιμο
Παράλληλα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μίλησε στο CNN μέσα από καταφύγιο στο Κίεβο, από το οποίο ηγείται της στρατιωτικής απάντησης της Ουκρανίας.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μιλώντας στο CNN, προέτρεψε τον Αμερικανό ομόλογό του να δώσει ένα ισχυρό και «χρήσιμο» μήνυμα σχετικά με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στην ομιλία του για την κατάσταση την Τρίτη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης