Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανίαέχουν χάσει τη ζωή τους δεκάδες άμαχοι ανάμεσά τους και τουλάχιστον 16 παιδιά. Ένα από τα νεότερα θύματα του πολέμου είναι μία Ουκρανή μαθήτριαπου σκοτώθηκε μαζί με τους γονείς της όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δέχθηκε επίθεση από Ρώσους σαμποτέρ.
Το μόνο που έχει γίνει γνωστό μέχρι τώρα είναι το όνομά της. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Βολοντίμιρ Μπονταρένκο πρόκειται για την Πωλίνα η οποία ήταν μαθήτρια της τελευταίας τάξης του δημοτικού. Βρισκόταν στο αυτοκίνητο μαζί με τους γονείς της, τον αδερφό και την αδερφή της όταν δέχθηκαν τα ρωσικά πυρά. Σύμφωνα με τον Μπονταρένκο ο αδερφός του κοριτσιού και η αδερφή της επέζησαν και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.
Μια άλλη επίθεση εναντίον αμάχων που είχε και πάλι θύμα ένα μικρό παιδί σημειώθηκε στη Μαριούπολη. Τα ρωσικά πυρά ισοπέδωσαν και το σπίτι του εξάχρονου κοριτσιού κόβοντας το νήμα της ζωής του. Όπως λέει ο γιατρός που πάλεψε για να σώσει τη μικρούλα: «Δείξτε αυτό στον Πούτιν. Τα μάτια αυτού του παιδιού».
Το εξάχρονο παιδί, που δε κατονομάζεται, φορούσε τις πιτζάμες του όταν τραυματίστηκε θανάσιμα από έκρηξη οβίδας στο σπίτι της οικογένειας. Η σορός της μικρούλας στο νοσοκομειακό κρεβάτι είναι η επιτομή του πολέμου του Βλαντιμίρ Πούτιν. Την ώρα που οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατήσουν το κοριτσάκι στη ζωή τα φλας των φωτογράφων που καταγράφουν το περιστατικό στρέφονται προς το μέρος μίας γυναίκας η οποία δεν μπορεί να πιστέψει ότι το κορίτσι που πιθανότατα είναι κόρη της, κείτεται νεκρό.
Με το αιματοβαμμένο χέρι της, η Ουκρανή κλείνει το στόμα της και με το άλλο κρατάει το ροζ κασκόλ του άτυχο παιδιού. Κανείς δεν γνωρίζει εάν το ρούχο είναι του παιδιού της που τραυματίστηκε θανάσιμα στη διάρκεια του χθεσινού βομβαρδισμού που ισοπέδωσε ένα νοσοκομείοστηνΜαριούπολη της Ουκρανίας.
Για άλλη μια χρονιά, το Stelios Philanthropic Foundation στηρίζει έμπρακτα τη νέα επιχειρηματικότητα, επιβραβεύοντας τρεις νεοφυείς επιχειρήσεις με συνολικά €300.000
Η Μαρίνα-Λύδα Κουταρέλλη και η Τίνα Κίκιζα βρέθηκαν στην ίδια κουζίνα, έβαλαν τις ποδιές τους και ετοίμασαν μια αυθεντική σπετσιώτικη συνταγή με αφορμή το φετινό Spetses Mini Marathon
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».