Εισβολή στην Ουκρανία: Το «ευχαριστώ» του Ζελένσκι στον Βαρθολομαίο για τη συμπαράσταση του Πατριαρχείου

Εισβολή στην Ουκρανία: Το «ευχαριστώ» του Ζελένσκι στον Βαρθολομαίο για τη συμπαράσταση του Πατριαρχείου

O Οικουμενικός Πατριάρχης διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της Ουκρανίας  για την αλληλεγγύη της Μήτρος Εκκλησίας και για τις προσευχές του για την κατάπαυση του πυρός

bartholomiu-zelenksy
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είχε το απόγευμα της Κυριακής ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο Ουκρανός πρόεδρος περιέγραψε στον Πατριάρχη την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μετά την εισβολή του ρωσικού στρατού και τον ευχαρίστησε για όλες τις εκδηλώσεις συμπαράστασης του Οικουμενικού Πατριαρχείου προς τον αγώνα των Ουκρανών για την προάσπιση της ελευθερίας της πατρίδας τους.

Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης διαβεβαίωσε τον πρόεδρο Ζελένσκι για την αλληλεγγύη της Μήτρος Εκκλησίας και για τις προσευχές του για την κατάπαυση του πυρός.

Τον συνεχάρη δε για το αγωνιστικό φρόνημα του και την έμπνευση που δίνει με τη γενναία στάση του στον λαό του.

Αργά το βράδυ της Κυριακής ο πρόεδρος της Ουκρανίας ανάρτησε στην επίσημη σελίδα του στο Twitter ευχαριστήριο μήνυμα προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Κλείσιμο
«Ευχαριστώ για τη ζεστή συνομιλία Παναγιώτατε. Τα λόγια σου είναι σαν χέρια που μας κρατούν ψηλά σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Οι Ουκρανοί αισθάνονται την πνευματική υποστήριξη και τη δύναμη των προσευχών σας. Ελπίζουμε για ειρήνη το συντομότερο», αναφέρει ο Ζελέσκι.



Η ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου
Ανακοινούται ότι το εσπέρας της σήμερον, Κυριακής, 27ης Φεβρουαρίου 2022, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Εξοχώτατος κ. Βλαδίμηρος Ζελένσκυ επεκοινώνησε τηλεφωνικώς προς την Α.Θ.Παναγιότητα τον Οικουμενικόν Πατριάρχην κ.κ. Βαρθολομαίον, προς τον οποίον περιέγραψε την επικρατούσαν κατάστασιν εις την χώραν του μετά την εισβολήν των στρατευμάτων της Ρωσσικής Ομοσπονδίας, Τον ηυχαρίστησε διά τας από μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου εκδηλώσεις συμπαραστάσεως προς την δοκιμαζομένην χώραν του και Τον παρεκάλεσε να εντείνη τας προσευχάς Του διά τον διεξαγόμενον αγώνα των Ουκρανών διά την προάσπισιν της ελευθερίας και της εδαφικής ακεραιότητος της πατρίδος των.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης διεβεβαίωσε την Α.Εξοχότητα τον κ. Πρόεδρον διά την αλληλεγγύην της Μητρός Εκκλησίας και διά τας συνεχείς προσευχάς αυτής υπέρ της καταπαύσεως του πυρός και του αμέσου τερματισμού των πολεμικών συγκρούσεων, τον συνεχάρη διά το ακμαίον αγωνιστικόν φρόνημά του, την έμπνευσιν και στήριξιν τας οποίας δίδει με την γενναίαν στάσιν του εις τον λαόν του, και του ηυχήθη την εξ ύψους δύναμιν και αντοχήν διά να επικρατήση ως τάχιστα η ειρήνη εις την Ουκρανίαν, ο λαός της οποίας, ως και άλλοι λαοί, έλαβε την Ορθόδοξον πίστιν εκ της Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως.

Εν τοις Πατριαρχείοις, τη 27η Φεβρουαρίου 2022

Εκ της Αρχιγραμματείας
της Αγίας και Ιεράς Συνόδου


Ειδήσεις σήμερα

Ρωσικά κρατικά ΜΜΕ ανάρτησαν κατά λάθος «προκάτ» ρεπορτάζ για νίκη στην Ουκρανία και προσάρτησή της με τη Ρωσία

Ενέργεια: Η BP και το Νορβηγικό Κρατικό Ταμείο Ενέργειας αποχωρούν από ρωσικές εταιρείες

Survivor: Η Βρισηίδα στον τάκο και στον... κουβά οι Μαχητές - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης