Ουκρανία: Νέα προειδοποίηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς τους Αμερικανούς για αποφυγή ταξιδιών στη Ρωσία

Ουκρανία: Νέα προειδοποίηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς τους Αμερικανούς για αποφυγή ταξιδιών στη Ρωσία

«Οι πολίτες που βρίσκονται ή σκέφτονται να ταξιδέψουν στη Ρωσία  θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η κατάσταση κατά μήκος των συνόρων είναι επικίνδυνη και απρόβλεπτη», επισημαίνεται 

b_1_41_thumb_large
Ακόμη μια προειδοποίηση εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με το οποίο καλεί εκ νέου τους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδέψουν στη  Ρωσία, ενώ μαίνονται οι επιθέσεις της Μόσχας σε ουκρανικές πόλεις. 

Στην προειδοποίηση επισημαίνεται «η πιθανότητα τραυματισμού Αμερικανών πολιτών από τις ρωσικές δυνάμεις, η μειωμένη ικανότητα της πρεσβείας να βοηθήσει τους πολίτες των ΗΠΑ στη Ρωσία, ο κορωνοϊός και οι περιορισμοί μετακίνησης, η τρομοκρατία, οι περιορισμένες πτήσεις από και προς τη Ρωσία και η επιβολή ειδικής νομοθεσίας».

Ο συναγερμός ηχεί ένα 24ωρο αφότου το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τους Αμερικανούς να φύγουν άμεσα από τη Ρωσία.

Τη Δευτέρα, αφότου έκλεισε η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Μινσκ της Λευκορωσίας, το Στέιτ Ντιπέρτμεντ προχώρησε στην εξής ανακοίνωση: 

«Λόγω των συνεχιζόμενων επιθέσεων στην Ουκρανία, αυξάνεται ο αριθμός αεροπορικών εταιρειών που ακυρώνουν πτήσεις από και προς τη Ρωσία ενώ πολλές χώρες έχουν κλείσει τον εναέριο χώρο τους για τη Ρωσία. Επιπλέον, ο εναέριος χώρος γύρω από τη νότια Ρωσία είναι περιορισμένος και ορισμένα αεροδρόμια στην περιοχή έχουν κλείσει», αναφέρεται στην ειδική ανακοίνωση.

Κλείσιμο
«Οι πολίτες που βρίσκονται ή σκέφτονται να ταξιδέψουν στη Ρωσία  θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η κατάσταση κατά μήκος των συνόρων είναι επικίνδυνη και απρόβλεπτη», επισημαίνεται επίσης.

«Δεδομένης της συνεχιζόμενης ένοπλης σύγκρουσης στα σύνορα Ρωσίας και Ουκρανίας, καλείστε να μην ταξιδεύετε και από ξηράς από τη Ρωσία στην Ουκρανία» τονίζεται ακόμη.

Κλείνει η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Μινσκ - Αποχωρούν υπάλληλοι και από τη Ρωσία

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανέστειλε τις εργασίες της Πρεσβείας μας στο Μινσκ της Λευκορωσίας και ενέκρινε την οικειοθελή αναχώρηση ("εγκεκριμένη αναχώρηση") των μη επειγόντων υπαλλήλων και των μελών των οικογενειών τους στην Πρεσβεία μας στη Μόσχα της Ρωσίας. Λάβαμε αυτά τα μέτρα λόγω ζητημάτων ασφάλειας και προστασίας που απορρέουν από την απρόκλητη και αδικαιολόγητη επίθεση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Το Υπουργείο Εξωτερικών προσαρμόζει συνεχώς τη στάση του στις πρεσβείες και τα προξενεία σε όλο τον κόσμο σύμφωνα με την αποστολή του, το τοπικό περιβάλλον ασφαλείας και την κατάσταση της υγείας. Τελικά δεν έχουμε καμία υψηλότερη προτεραιότητα από την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών των ΗΠΑ, και αυτό περιλαμβάνει το προσωπικό της αμερικανικής κυβέρνησης και τα εξαρτώμενα μέλη τους που υπηρετούν σε όλο τον κόσμο.

Ειδήσεις σήμερα

Οι κυρώσεις της Ιαπωνίας θα βοηθήσουν ώστε να προκληθεί μεγάλο κόστος στη Ρωσία, λέει ο Μπλίνκεν

Τουρκικό Bayraktar βάλλει κατά ρωσικού στόχου - Το βίντεο της ουκρανικής πρεσβείας στην Άγκυρα

Οι Λευκορώσοι αποφάσισαν σε δημοψήφισμα να σταματήσει η χώρα τους να είναι αποπυρηνικοποιημένη ζώνη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης