Εισβολή στην Ουκρανία - RT: «Σφαίρες με χοιρινό λίπος θα χρησιμοποιήσουν νεοναζιστές Ουκρανοί για τους Τσετσένους»

Εισβολή στην Ουκρανία - RT: «Σφαίρες με χοιρινό λίπος θα χρησιμοποιήσουν νεοναζιστές Ουκρανοί για τους Τσετσένους»

Βίντεο που κυκλοφόρησε στο Twitter,  έδειχνε έναν στρατιώτη να βυθίζει σφαίρες σε χοιρινό λίπος πριν τις τοποθετήσει σε γεμιστήρα - «Αφού μολυνθούν με χοιρινό, τα «oρκ» της Τσετσενίας δεν θα πάνε στον παράδεισο», υποστηρίζει η ουκρανική Εθνοφρουρά

lipos_ukraine_sfaira
Νεοναζιστική ομάδα Ουκρανών ετοιμάζεται να επιτεθεί με σφαίρες «γεμάτες χοιρινό λίπος» εναντίον μουσουλμάνων μαχητών, όπως μεταδίδει το ρωσικό δίκτυο «Russia Today».

«Αφού μολυνθούν με χοιρινό, τα «oρκ» της Τσετσενίας δεν θα πάνε στον παράδεισο», υποστηρίζει η ουκρανική Εθνοφρουρά, σε ξενοφοβικό της μήνυμα μέσω του Twitter / @ng_ukraine.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο, η Εθνοφρουρά της Ουκρανίας προκάλεσε χθες οργή δημοσιεύοντας ένα ακατέργαστο βιντεοσκοπημένο υλικό με στόχο μουσουλμάνους μαχητές. Το Twitter ονόμασε το μήνυμα «περιεχόμενο μίσους».



Στο βίντεο απεικονίζεται ένας στρατιώτης που βυθίζει τις σφαίρες σε χοιρινό λίπος πριν τις τοποθετήσει σε γεμιστήρα.

Κλείσιμο
Με την κίνηση αυτή, ο άνδρας, ο οποίος φέρεται να ανήκει στο ακροδεξιό εθνικιστικό τάγμα «Αzov», απειλεί τους θρησκευόμενους μουσουλμάνους που συμμετέχουν στη ρωσική στρατιωτική επίθεση στην Ουκρανία, όπως σχολιάζει το «Russia Today».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το χοιρινό θεωρείται βρώμικο και απαγορευμένο στο Ισλάμ, επομένως οι μουσουλμάνοι που θα σκοτωθούν από τις σφαίρες που είναι γεμάτες λίπος, δεν θα μπορούν να πάνε στον παράδεισο.

Όπως αναφέρει το ρωσικό δίκτυο «RussiaToday», ο στρατιώτης που απεικονίζεται στο βίντεο και φορά μπαλακλάβα για να κρύψει το πρόσωπό του, ακούγεται να λέει: «Φίλοι μουσουλμάνοι, δεν θα σας επιτραπεί ο παράδεισος στη χώρα μας».

Σύμφωνα με το επίμαχο βίντεο, η απειλή απευθυνόταν στα «ορκ του Καντίροφ».

Ο ηγέτης της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ ανακοίνωσε τη συμμετοχή στρατευμάτων στη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας, δημοσιεύοντας βίντεο με τους άνδρες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εξαίροντας τη συνεισφορά τους και καλώντας τους Ουκρανούς να παραδοθούν.

Επισημαίνεται ότι, η χρήση σφαιρών «με χοιρινό λίπος» ως απειλή για τους μουσουλμάνους, δεν είναι ουκρανική εφεύρεση. Μια εταιρεία με έδρα το Αϊντάχο έγινε πρωτοσέλιδο το 2013 προσφέροντας αυτού του τύπου πυρομαχικά σε Αμερικανούς που πολεμούν ισλαμιστές τρομοκράτες.



Ειδήσεις σήμερα:

Δημοσιογράφος «προπαγανδιστής» του Πούτιν έγινε έξαλλος γιατί έχασε τη βίλα του στην Ιταλία λόγω των κυρώσεων

Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Ο «αόρατος» ολιγάρχης που πούλαγε κούκλες και έγινε ο «ταμίας» του Πούτιν

Η Ελλάδα κλείνει τον εναέριο χώρο της για τις ρωσικές πτήσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης