Εισβολή στην Ουκρανία: Μικρά παιδιά στοιβάζονται σε υπόγεια καταφύγια

Εισβολή στην Ουκρανία: Μικρά παιδιά στοιβάζονται σε υπόγεια καταφύγια

Πρόκειται για μαθητές δημοτικού που οδηγούνται σε ασφαλές μέρος στην ουκρανική πόλη Ντονέτσκ με τον τρόμο να είναι «ζωγραφισμένος» στα παιδικά πρόσωπά τους

kids_refuge
Εικόνες που θυμίζουν στιγμιότυπα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου με δεκάδες παιδιά να έχουν στοιβαχτεί στα υπόγεια καταφύγια της Ουκρανίας προκειμένου να προφυλαχθούν από τη ρωσική εισβολή κάνουν το γύρο του κόσμου μέσα από τα ξένα μέσα ενημέρωσης αλλά και μέσω των social media.

Συγκεκριμένα στις εικόνες πρωταγωνιστές είναι μαθητές δημοτικού σχολείου στο Ντονέτσκ να οδηγούνται σε ασφαλές σημείο την ώρα που ο ρωσικός στρατός έχει εισβάλει στην ουκρανική πόλη.

Παράλληλα σε άλλες εικόνες μικρά κορίτσια και αγόρια με τον τρόμο να έχει ζωγραφιστεί στα παιδικά του πρόσωπα κάθονται δίπλα δίπλα σε πάγκους περιμένοντας να κοπάσει ο ήχος από τους πυροβολισμούς και τις βόμβες των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων.


kids_refuge
kids-refuge
Κλείσιμο
«Δεν θέλω να πεθάνω», λέει κλαίγοντας παιδάκι

Στο μεταξύ ένα βίντεο που αποτελεί γροθιά στο στομάχι μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg. Και σε αυτό πρωταγωνιστής είναι ένα μικρό παιδάκι που βλέπει να εκτυλίσσονται εικόνες που ποτέ του δεν είχε φανταστεί. Το μικρό παιδί ακούγεται να κλαίει με λυγμούς και να λέει «δεν θέλω να πεθάνω».

Σημειώνεται πως σε νοσοκομείο στην πόλη Dnipro στην ανατολική Ουκρανία, βρέφη, τα οποία βρίσκονταν σε θερμοκοιτίδες, μεταφέρθηκαν από το μαιευτήριο σε καταφύγιο που στήθηκε πρόχειρα στο υπόγειο του κτηρίου. Η μεταφορά τους καταγράφηκε σε βίντεο που έχει αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Υπενθυμίζεται πως από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης οπότε και ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στα ουκρανικά εδάφη χιλιάδες πολίτες κάθε ηλικίας αφού πρόλαβαν να βάλουν σε βαλίτσες όσα υπάρχοντα μπορούσαν, κατευθύνθηκαν με προορισμό τους σταθμούς του μετρό θέλοντας να βρουν ένα ασφαλές καταφύγιο από τους βομβαρδισμούς.

Εικόνες και βίντεο που απεικοινίζουν δεκάδες πολίτες στις αποβάθρες και τους διαδρόμους των σταθμών του μετρό κάνουν το γύρο του κόσμου μέσα από τα social media. Όλοι τους πέρασαν ένα από τα δυσκολότερα βράδια της ζωής τους ενώ τα «τύμπανα πολέμου» δημιουργούν ένα γενικευμένο κλίμα τρόμου.




Ειδήσεις σήμερα:

Ο Πούτιν κάλεσε τους Ουκρανούς στρατιώτες να πείσουν τα «ναζιστικά τάγματα» να παραδοθούν


Αποκάλυψη για την οικογένεια στην Πάτρα - Ο παππούς της Ρούλας Πισπιρίγκου είχε πνίξει τη γιαγιά της το 1964!


Στα 15.909 τα νέα κρούσματα, 433 διασωληνωμένοι, 63 οι θάνατοι

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης