Εισβολή στην Ουκρανία: Κυρώσεις των ΗΠΑ στον υπουργό Άμυνας και 24 πρόσωπα και οντότητες στη Λευκορωσία

Εισβολή στην Ουκρανία: Κυρώσεις των ΗΠΑ στον υπουργό Άμυνας και 24 πρόσωπα και οντότητες στη Λευκορωσία

Στη λίστα των κυρώσεων ο Βίκτορ Γκεναντίεβιτς Κρένιν και ο υφυπουργός του Συμβουλίου Ασφαλείας της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Γκριγκορίεβιτς Βόλφοβιτς - Κυρώσεις και εναντίον των δύο κρατικών τραπεζών

viktor
Κυρώσεις κατά του υπουργού Άμυνας και άλλων 24 εταιρειών και οντοτήτων στη Λευκορωσία ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, λίγη ώρα μετά το διάγγελμα και τις ανακοινώσεις του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο λόγος που επιβλήθηκαν οι κυρώσεις ήταν η «υποστήριξη και διευκόλυνση» της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Μεταξύ των προσώπων που περιλαμβάνονται στη λίστα των κυρώσεων, είναι ο Λευκορώσος υπουργός Άμυνας Βίκτορ Γκεναντίεβιτς Κρένιν και ο υφυπουργός του Συμβουλίου Ασφαλείας της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Γκριγκορίεβιτς Βόλφοβιτς. Στην ίδια λίστα είναι και οι δύο κρατικές τράπεζες της Λευκορωσίας Belinvestbank και Bank Dabrabyt.

«Το καθεστώς Λουκασένκο θυσίασε τη νομιμότητα και τις δημοκρατικές φιλοδοξίες του λαού της Λευκορωσίας και τώρα θέτει σε κίνδυνο την ίδια την κυριαρχία της χώρας, υποστηρίζοντας την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία», δήλωσε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν.

Και πρόσθεσε: «Το υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει να χτυπά τις στρατιωτικές και οικονομικές δυνατότητες της Λευκορωσίας μέσω στοχευμένων κυρώσεων. Επιπλέον, λόγω της διασύνδεσης μεταξύ των δύο χωρών, οι κυρώσεις που αποφασίστηκαν εναντίον της Ρωσίας, θα προκαλέσουν επίσης σοβαρό οικονομικό πλήγμα στο καθεστώς Λουκασένκο».

Ειδήσεις σήμερα:

Στο στόχαστρο Βρετανών βουλευτών ο Ρομάν Αμπράμοβιτς - Του ζητούν να... απεμπλακεί από την Τσέλσι

Ισχυρές εκρήξεις στην αεροπορική βάση της Μελιτόπολης - Δείτε βίντεο

Μάχη για να μην καταληφθεί το Τσέρνομπιλ - «Ρώσοι εισέβαλαν από τη Λευκορωσία», λέει το Κίεβο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης