Εισβολή στην Ουκρανία: O Έλληνας που μετέδιδε με ψυχραιμία τις εξελίξεις και έγινε viral

Εισβολή στην Ουκρανία: O Έλληνας που μετέδιδε με ψυχραιμία τις εξελίξεις και έγινε viral

«Παγωμένη» η εικόνα από την πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου - Έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Ο κόσμος δεν κυκλοφορεί στους δρόμους ενώ ηχούν από το πρωί σειρήνες

polemos-stin-oukrania
Η σημειολογία της εικόνας μαρτυρά τη δίνη των δραματικών γεωπολιτικών εξελίξεων. Σε καθεστώς κατάληψης βρίσκεται η πλατεία ανεξαρτησίας του Κιέβου, καθώς η πρωτεύουσα της Ουκρανίας έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι σειρήνες που ηχούν από νωρίς το πρωί στην πόλη προδίδουν την επικρατούσα αστάθεια, όπως φαίνεται στο βίντεο του ομογενή Τάσου Τσιάμη που ζει στο Κιέβο. Ωστόσο ο ίδιος εμφανίζεται ψύχραιμος στο κέντρο της πρωτεύουσας και προσπαθεί να μην πανικοβληθεί με το άκουσμα των «τυμπάνων» πολέμου.


Κλείσιμο
Ο Έλληνας, που ζει μόνιμα στο Κίεβο, έγινε viral χάρη στην ψυχραιμία με την οποία μετέδωσε τα γεγονότα.

tempFileForShare_20220224-193843


Το γεγονός ότι η ουκρανική πρωτεύουσα βρίσκεται επί ξηρού ακμής διαπιστώνεται από τα πρώτα δευτερόλεπτα που παρακολουθεί κάνεις εικόνες και βίντεο από την περιοχή.

Οι δρόμοι ερημώνουν, ο κόσμος - όπως άλλωστε συμβαίνει στις περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης - καλείται να μην κυκλοφορεί και ο φόβος είναι έκδηλος.

Η ατμόσφαιρα στο Κιέβο σκοτεινή και βαριά μετά τις πρώτες βόμβες που ήχησαν μαρτυρώντας μια κατάσταση γενικευμένης σύρραξης.

Σε καθεστώς απόλυτης ανασφάλειας οι Ουκρανοί πολίτες φοβούνται για το κάθε λεπτό που περνά καθώς οι νεκροί είναι δεκάδες, ανάμεσά τους και άμαχοι που πέφτουν θύματα του ρωσικού μεγαλοϊδεατισμού.

Υπό κατάληψη βρίσκεται, την ίδια ώρα, το αεροδρόμιο του Κιέβου ενώ φλέγεται το κτίριο στρατιωτικών πληροφοριών.

Η έκρυθμη εικόνα στην Ουκρανία αποτελεί από το πρωί της μαύρης - για τη χώρα - Πέμπτης πρώτη είδηση σε όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Μετά το δραματικό διάγγελμα του Βλαντιμίρ Πούτιν, με το οποίο άναψε το πράσινο φως για πόλεμο, οι ρωσικές στρατιωτικές μπότες δεν ηχούν μονο στα ανατολικά της Ουκρανίας αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα.

Η Δύση παρακολουθεί έντρομη τις εξελίξεις, έχει θέσει επι τάπητος ισχυρό πακέτο κυρώσεων, ενώ οι ηγέτες της επιδίδονται σε συνομιλίες που μαρτυρούν τον διπλωματικό πυρετό ο οποίος έχει κορυφωθεί.

Σε μια κίνηση με στόχο την ενίσχυση του αισθήματος πατριωτικής συνείδησης, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελενσκι, καλεί τους πολίτες της χώρας του να μην μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια και να ριχθούν σε μια μάχη που όλος ο κόσμος προσεύχεται να μην υποδουλώσει στην απόλυτη καταπάτηση της εδαφικής κυριαρχίας την Ουκρανία.

Ειδήσεις σήμερα:

Η εισβολή στην Ουκρανία «εκτοξεύει» τη χονδρική τιμή του ρεύματος - Αυξημένη κατά 34% αύριο Παρασκευή

«Έχουμε καταστρέψει 74 υπέργειες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία» λέει το Κρεμλίνο

Ανεβαίνει αύριο η θερμοκρασία, νέα επιδείνωση από την Κυριακή με βροχές, χιόνια και ισχυρούς ανέμους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης