Εισβολή στην Ουκρανία - G7: Η Ρωσία έφερε ξανά τον πόλεμο στην Ευρώπη, καταδικάζουμε τις ενέργειές της

Εισβολή στην Ουκρανία - G7: Η Ρωσία έφερε ξανά τον πόλεμο στην Ευρώπη, καταδικάζουμε τις ενέργειές της

«Είμαστε ενωμένοι και παραμένουμε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να διατηρήσουμε την ακεραιότητα της διεθνούς τάξης», η κοινή δήλωση των χωρών της G7

g7
Στην αντεπίθεση περνά η Δύση ενεργοποιώντας πακέτο ειδικών κυρώσεων μετά το δραματικό διάγγελμα του Βλαντιμίρ Πούτιν με το οποίο άναψε το πράσινο φως για την εισβολή στην Ουκρανία.

Το μήνυμα που έστελαν οι χώρες της G7 στο Κρεμλίνο ήταν ότι ο Πούτιν επανέφερε ένα καθεστώς πολέμου στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Συγκεκριμένα, σε κοινή δήλωση ύστερα από διαδικτυακή σύσκεψη, οι ηγέτες Γαλλίας, Γερμανίας, Ιαπωνίας, Ιταλίας, Βρετανίας, ΗΠΑ και Καναδά μαζί με την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ καταδίκασαν την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η κρίση, όπως τονίζεται στην κοινή δήλωση, «συνιστά σοβαρή απειλή για τους κανόνες διεθνούς δικαίους, με συνέπειες για την Ευρώπη».

Αναλυτικά στην κοινή δήλωση αναφέρονται τα εξής: «Καταδικάζυμε την κίνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν για απόρριψη της διπλωματικής οδού για σειρά ζητημάτων που αφορούν στην ευρωπαϊκή ασφάλεια, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας».

«Είμαστε ενωμένοι με ΝΑΤΟ, ΕΕ και τα κρατη μελη τους, καθώς και με την Ουκρανία και παραμένουμε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να διατηρήσουμε την ακεραιότητα της διεθνούς τάξης που βασίζεται σε κανόνες».


Ειδήσεις σήμερα:

Η εισβολή στην Ουκρανία «εκτοξεύει» τη χονδρική τιμή του ρεύματος - Αυξημένη κατά 34% αύριο Παρασκευή

«Έχουμε καταστρέψει 74 υπέργειες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία» λέει το Κρεμλίνο

Ανεβαίνει αύριο η θερμοκρασία, νέα επιδείνωση από την Κυριακή με βροχές, χιόνια και ισχυρούς ανέμους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης