Ρωσία: Τι κρύβεται πίσω από το γράμμα «Ζ» πάνω στα τεθωρακισμένα άρματα μάχης

Ρωσία: Τι κρύβεται πίσω από το γράμμα «Ζ» πάνω στα τεθωρακισμένα άρματα μάχης

Σπαζοκεφαλιά είναι για αναλυτές και δυτικούς στρατιωτικούς το γράμμα πάνω σε ρωσικά τανκς που κατευθύνονται προς τις ρωσόφωνες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας - Το γράμμα δεν υπάρχει στο κυριλλικό αλφάβητο

The-secret-of-the-letter-Z-on-Russian-tanks-on
Γρίφος αποτελεί το γράμμα «Ζ» που έχει αποτυπωθεί πάνω σε ρωσικά τεθωρακισμένα άρματα μάχης που κινούνται στα σύνορα με την Ουκρανία.

Κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα τι συμβολίζει το γράμμα που είναι ζωγραφισμένο μέσα σε ένα λευκό τετράγωνο.

Σύμφωνα με τις διάφορες θεωρίες που κυκλοφορούν στα διεθνή ΜΜΕ, μπορεί να μην είναι «Z» καθώς το συγκεκριμένο γράμμα δεν υπάρχει στο κυριλλικό αλφάβητο αλλά ο αριθμός «2» (22-02-2022) , την ημέρα που η ρωσική Δούμα αναγνώρισε ως ανεξάρτητες τις αποσχισθείσες «Λαϊκές Δημοκρατίες» του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία.


Mία άλλη θεωρία υποδηλώνει ότι το «Ζ» σημαίνει Ζελένσκι, μία αναφορά στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τον «υπ' αριθμόν 1» εχθρό της Ρωσίας.

Η θεωρεία αυτή φέρεται να προέρχεται από «μισθοφόρους» της ομάδας «Wagner».

Πρόκειται για μια ρωσική παραστρατιωτική οργάνωση, τα μέλη της οποίας φέρεται να έχουν συμμετάσχει σε πολλές συγκρούσεις και υποδηλώνει πως το «Ζ» σημαίνει Ζελένσκι .

Την ίδια ώρα, στρατιωτική πηγή στο Κίεβο δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα «The Sun» ότι το γράμμα «Z» συμβολίζει απλά την ολοκλήρωση των τελικών προετοιμασιών από τη πλευρά της Ρωσίας.

Κλείσιμο
«Θα πρέπει να είναι ευδιάκριτη η ρωσική στρατιωτική δύναμη, κυρίως από αέρος όπου οι ρωσικές δυνάμεις θα έχουν τον πλήρη έλεγχο. Οι Ουκρανοί έχουν παρόμοια άρματα και οχήματα και οι Ρώσοι θα θέλουν να μειώσουν τον κίνδυνο φιλικών πυρών», αναφέρει η πηγή υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Σύμφωνα με άρθρο των International Business Times, μια άλλη, πιο ανησυχητική θεωρία θέλει το «Ζ» να αντιπροσωπεύει το «σημείο χωρίς επιστροφή» προεξοφλώντας μίας ευρείας κλίμακας επίθεση στην ανατολική Ουκρανία.

Ειδήσεις σήμερα:

Σεργκέι Ναρίσκιν: Ποιος είναι ο Ρώσος αξιωματούχος που... ψέλλιζε μπροστά στον Πούτιν

ΑΣΕΠ: Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν στον γραπτό διαγωνισμό της ΑΑΔΕ

Η Ουκρανία καλεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν άμεσα τη Ρωσία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης