Ζητήθηκε έκτακτη σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ - H απόφαση Πούτιν «δεν θα μείνει αναπάντητη»

Ζητήθηκε έκτακτη σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ - H απόφαση Πούτιν «δεν θα μείνει αναπάντητη»

Οι ηγέτες των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Γερμανίας εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να μη χαλαρώσουν τη δέσμευσή τους σε ό,τι αφορά στην εδαφική κυριαρχία της Ουκρανίας

usa_ukraine_russia
Τα δυτικά κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αξίωσαν να συγκληθεί εκτάκτως για να συζητήσει σχετικά με την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των περιοχών της Ουκρανίας που βρίσκονται στα χέρια φιλορώσων αυτονομιστών, στην οποία προχώρησε η Ρωσία χθες Δευτέρα, ανέφεραν διπλωμάτες.

Οι χώρες που υπέβαλαν το αίτημα – βάσει επιστολής της Ουκρανίας στον ΟΗΕ – είναι κυρίως οι ΗΠΑ, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιρλανδία και η Αλβανία, σύμφωνα με τις ίδιες διπλωματικές πηγές. Ωστόσο, επαφίεται τυπικά στη χώρα που ασκεί την εναλλασσόμενη προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας, που τον Φεβρουάριο είναι η Ρωσία, να προγραμματίσει τη συνεδρίαση.

Οι ηγέτες των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Γερμανίας συμφώνησαν πως πρέπει να απαντήσουν στην απόφαση της Ρωσίας να αναγνωρίσει τις αποσχισθείσες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας ως ανεξάρτητες οντότητες, δήλωσε χθες Δευτέρα ο εκπρόσωπος του γερμανού καγκελαρίου Όλαφ Σολτς.

Aπέφυγε να διευκρινίσει τι είδους κυρώσεις σκοπεύει να επιβάλει η Δύση στη Ρωσία. Διευκρίνισε ότι ο κ. Σολτς είχε συνομιλία με τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν μετά το διάγγελμα του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Κλείσιμο
Οι ηγέτες εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να μη χαλαρώσουν τη δέσμευσή τους σε ό,τι αφορά στην εδαφική κυριαρχία της Ουκρανίας, υπογράμμισε.


Ειδήσεις σήμερα:

Eρχεται το car wallet: Αδεια, δίπλωμα οδήγησης και point system στο κινητό

Ψηφιακά ραντεβού και στο Κτηματολόγιο - Σε λειτουργία το myKtimatologioLive

Survivor: Οι τρεις Διάσημοι του τάκου και η… φωτιά στους «κόκκινους» που δεν έσβησε ούτε με τη βροχή – Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης