Βρετανία: Γυναίκα είχε πεθάνει στο διαμέρισμά της και την βρήκαν τρία χρόνια μετά

Βρετανία: Γυναίκα είχε πεθάνει στο διαμέρισμά της και την βρήκαν τρία χρόνια μετά

Βρέθηκε από την Αστυνομία στον καναπέ της – Οι γείτονες είχαν παραπονεθεί πάνω από 50 φορές τα τρία τελευταία χρόνια για έντονη μυρωδιά αλλά κανείς δεν είχε ευαισθητοποιηθεί

london_emergency
Μία παρόμοια υπόθεση με το Κόμο της Ιταλίας όπου 70χρονη γυναίκα βρέθηκε μουμιοποιημένη μέσα στην κουζίνα του σπιτιού της ήρθε στο φως της δημοσιότητας στη Μεγάλη Βρετανία. Συγκεκριμένα μία 61χρονη γυναίκα βρισκόταν νεκρή για περίπου τρία χρόνια μέσα στο διαμέρισμά της σε συγκρότημα κατοικιών στο Λονδίνο.

Όλο αυτό το διάστημα κανένα συγγενικό της πρόσωπο δεν την είχε αναζητήσει ενώ οι γείτονές της είχαν διαμαρτυρηθεί τουλάχιστον 50 φορές στο δημοτικό συμβούλιο του Λονδίνου εξαιτίας των μυρωδιών του «σάπιου κρέατος» που ανάβλυζε από το σπίτι της αλλά και λόγω των  εντόμων που είχαν εμφανιστεί εκεί. 

Εν τελει μετά από έφοδο της αστυνομίας στο διαμέρισμα εντοπίστηκαν υπολείμματα του σκελετού της γυναίκας πάνω στον καναπέ του σαλονιού. Μάλιστα πολύ κοντά της βρίσκονταν ροζ μπαλόνια γενεθλίων. 

Για πρώτη φορά οι γείτονες διαμαρτυρήθηκαν στο σύλλογο κατοικιών Peabody τον Οκτώβριο του 2019 εξαιτίας της «φρικτής δυσοσμίας». Οι οχλήσεις συνεχίστηκαν για πάνω από δύο χρόνια μέχρι που την προηγούμενη εβδομάδα οι αστυνομικοί εισέβαλλαν στο διαμέρισμα της γυναίκας. 

Σύμφωνα με δηλώσεις των γειτόνων οι καταγγελίες τους έπεφταν συνχώς στο κενό, ενώ οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν εξαιτίας τους κορωνοϊού τους έκαναν να νιώθουν εγκαταλελειμμένοι στην τύχη τους. Μάλιστα υπήρξαν κάποιοι που είπαν ότι το φθινόπωρο έγινε διάρρηξη στο διαμέρισμα αλλά ούτε τότε πάρθηκε κάποιο μέτρα. 

Η Ayesha Smith μία γυναίκα που ζούσε κοντά στο διαμέρισμα της 61χρονης δήλωσε ότι για πάνω από δύο χρόνια η μυρωδιά που είχε γεμίσει το σπίτι ήταν αυτή του «σάπιου κοτόπουλου». «Επικοινώνησα με τον σύλλογο τουλάχιστον 50 φορές για να εκφράσω τα παράπονά μου. Η απάντηση που έπαιρνα ήταν ότι κάποιος θα ερχόταν να δει τι γίνεται. Όμως δεν έγινε ποτέ τίποτα. Μέχρι που την Παρασκευή ήρθε η αστυνομία. Οι αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα και βρήκαν έναν σκελετό στον καναπέ», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Κλείσιμο
«Ο τρόπος που μπήκαν μέσα ήταν τρομοκτικός. Ο γιος μου πάγωσε. Έβγαλαν από το διαμέρισμά κάποια από τα πράγματά της. Ανάμεσά τους βρίσκονταν η τσάντα και το παλτό της. Επίσης στο χώρο υπήρχαν και μπαλόνια που χρησιμοποιούνται στα πάρτυ τα οποία είχαν ξεφουσκώσει», συμπλήρωσε.

Ένας φροντιστής δήλωσε ότι οι ένοικοι της πολυκατοικίας ανέφεραν ότι υπήρχε πρόβλημα με τις αποχευτεύσεις. Παράλληλα οι γείτονες ισχυτρίστηκαν ότι θα κανείς δεν θα έκανες έρευνες για τις μυρωδιές κατά τη διάρκεια του lockdown μιας και δεν υπήρχε ανάγκη για κάτι τέτοιο.

Μια άλλη ένοικος δήλωσε πως «φαινόταν ότι απλώς δεν τους ένοιαζε. Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του 2020 μας είπαν ότι η 61χρονη είχε βγει από το σπίτι. Για κάποιο χρονικό διάστημα η μυρωδιά εξαφανίστηκε. Ωστόσο μετά επανήλθε. Μας είπαν ότι ερχόταν από τις αποχετεύσεις. Ήταν σαν κάτι να είχε σαπίσει. Όταν άνοιγες την πόρτα του σπιτιού σου έμπαιναν μέσα μικρά και μεγάλα έντομα. Ότι συνέβη ήταν φρικτό. Μας αγνόησαν. Όταν έγινε το lockdown τηλεφωνούσαμε ξανά και ξανά χωρίς ανταπόκριση».

Όπως λέει η γυναίκα εκείνη την περίοδο ήταν έγκυος και η μυρωδιά την έκανε να αισθένται «σωματικά άρρωστη». Παράλληλα ο γιος της διαμαρτυρόταν συνεχώς για πονοκεφάλους.

Αναφερόμενη στο εάν είχε επαφές με την νεκρή γυναίκα αποκρίθηκε πως «ήταν κάπως "μοναχική". Είχαμε τυπικές σχέσεις». Μία άλλη γειτόνισσα που έμενε ακριβώς απέναντι από το διαμέρισμα της νεκρής για πρώτη φορά έδειξε ανήσυχη το καλοκαίρι του 2019 όταν το διαμέρισμά της γέμισε μύγες και σκουλίκια. «Άρχισαν να μπαίνουν από το παράθυρο του σπιτιού μου τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο. Αυτή η κατάσταση συνεχίστηκε για περίπου ένα μήνα.Έκανε ζέστη, οπότε είχα ανοιχτό το παράθυρο και έπεφταν από κάπου. Γύριζα σπίτι και έβρισκα 30 με 50 νεκρές μύγες την ημέρα», τόνισε θέλοντας όμως να κρατήσει την ανωνυμία της.
letters
«Για πρώτη φορά μίλησα στο σύλλογο τον Νοέμβριο του 2021. Και αυτό διότι κατάλαβα ότι είχε ανοίξει η πόρτα του μπαλκονιού τις πρώτες πρωινές ώρες. Γύρω γύρω υπήρχαν σκαλωσιές και ήμουν σίγουρη ότι είχε γίνει διάρρηξη. 

Την Παρασκευή ακούστηκε ένα πολύ δυνατό χτύπημα και κάλεσα την αστυνομία. Μια άλλη γειτόνισσα, η Lola Johnson δήλωσε πως «διαμαρτυρηθήκαμε για τη μυρωδιά στο κτίριο. Νομίζαμε ότι ήταν αρουραίοι. Μένω δύο ορόφους κάτω από το διαμέρισμα της γυναίκας. Η μυρωδιά ήταν πολύ άσχημη και είχε ποτίσει όλο το κτίριο.  Φαίνεται απίστευτο ότι την άφησαν έτσι για πάνω από δύο χρόνια. Δεν πληρωνόταν το ενοίκιο και ο δημοτικός φόρος, αλλά έτσι είναι τα πράγματα τώρα. Φαίνεται ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται.Ήταν μια πολύ ήσυχη, όμορφη γυναίκα. Ήταν πάντα φιλική ρωτώντας για τα παιδιά μας αλλά φαινόταν πολύ μόνη».

Στο μεταξύ η ανησυχία των γειτόνων για την τύχη της 61χρονης είχε αυξηθεί καθώς έβλεπαν να μαζεύονται γράμματα στο γραμματοκιβώτιο ενώ κάποιοι έλεγαν ότι χρωστούσε χιλιάδες λίρες σε ενοίκια. Η ανησυχία εντάθηκε όταν εντόπισαν μία ειδοποίηση για έλεγχο αερίου στην πόρτα του διαμερίσματός της. 
metropolitan_police
Μάλιστα μία γυναίκα που έμενε ακριβώς δίπλα στην 61χρονη δήλωσε πως αναγκάστηκε να βάλει μία πετσέτα κάτω από την πόρτα για να περιορίσει τη μυρωδιά που προερχόταν από το διαμέρισμα. 

«Είναι αηδιαστικό και είμαι σοκαρισμένη. Δεν την ήξερα πολύ καλά, αλλά μερικές φορές μου μάζευε τα γράμματά μου. Γύρισα από ένα ταξίδι στο εξωτερικό τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2019 όταν παρατήρησα μια φρικτή δυσοσμία στο κτίριο. Ήταν τόσο κακή μυρωδιά, έπρεπε να βάλω μια πετσέτα κάτω από την πόρτα», υπογράμμισε.

«Καλέσαμε επανειλημμένα τον σύλλογο κατοικιών γιατί ήταν περίεργο - το γραμματοκιβώτιό της ήταν γεμάτο και μπορούσα να δω από τα γράμματα ότι δεν πλήρωνε ενοίκιο. Τους τηλεφώνησα ξανά και είπα ότι δεν είχα δει αυτή την κυρία εδώ και μήνες. Η αστυνομία ήρθε αλλά είπε ότι πολλοί άνθρωποι είχαν μετακομίσει από το Λονδίνο κατά τη διάρκεια της πανδημίας και η γυναίκα θα μπορούσε να είναι στο εξωτερικό», συμπλήρωσε.

«Όταν η αστυνομία έσπασε την πόρτα αποκαλύφθηκε αυτό που φοβόμουν όλη την ώρα. Δηλαδή ότι ήταν νεκρή. Μου είπαν ότι ήταν βρήκαν έναν σκελετό και μου ζήτησαν να επιβεβαιώσω την εθνικότητα της», είπε ακόμη.

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως «στις 19:01 την Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου, η αστυνομία κλήθηκε σε ένα διαμέρισμα στο St Mary's Road, στο Peckham. Είχαν εκφραστεί ανησυχίες για την ζωή μιας γυναίκας που έμενε στη συγκεκριμένη διεύθυνση. Εν τέλει άνδρες της αστυνομίας μπήκαν στο διαμέρισμα και βρήκαν το πτώμα μιας 61χρονης γυναίκας. Ο θάνατος της γυναίκας ερευνάται ως ανεξήγητος και δεν θεωρείται ύποπτος. Θα ετοιμαστεί φάκελος για τον ιατροδικαστή».



Ειδήσεις σήμερα:

Eρχεται το car wallet: Αδεια, δίπλωμα οδήγησης και point system στο κινητό

«Είναι ζωντανός, περιμένει να τον βοηθήσουμε» λέει η σύζυγος του αγνοούμενου Νικόλα Μπεκιάρη στο Euroferry Olympia

Ψηφιακά ραντεβού και στο Κτηματολόγιο - Σε λειτουργία το myKtimatologioLive
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης