Ιταλία: Τραγικό τέλος για 70χρονη γυναίκα - Βρέθηκε μουμιοποιημένη μέσα στην κουζίνα του σπιτιού της

Ιταλία: Τραγικό τέλος για 70χρονη γυναίκα - Βρέθηκε μουμιοποιημένη μέσα στην κουζίνα του σπιτιού της

Τα ίχνη της γυναίκας είχαν χαθεί εδώ και δύο χρόνια - Δεν είχε κανέναν συγγενή -  «Η μοναξιά προσωποιήμενη», σημειώνει σε δημοσίευμά της η Corriere della Sera - «Το πραγματικά θλιβερό δεν είναι ότι οι άλλοι δεν αντιλήφθηκαν τον θάνατό της, αλλά ότι δεν πρόσεξαν ποτέ ότι η Μαρινέλα Μπερέτα υπήρξε ζωντανή», τονίζει η Il Messaggero

6490675_08074120_Marinella-Beretta
Μία 70χρονη γυναίκα στο Κόμο της Ιταλίας, η Μαρινέλα Μπερέτα βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της από άνδρες της αστυνομίας. Η γυναίκα ζούσε μόνη της και τα ίχνη της είχαν χαθεί εδώ και δύο χρόνια. Το μυστήριο της εξαφάνισης λύθηκε όταν οι γείτονες της Μπερέτα κάλεσαν την πυροσβεστική καθώς ένα δέντρο είχε πέσει μέσα στον κήπο του σπιτιού της.

Σύμφωνα με το Sky Tg 24 η άτυχη γυναίκα βρέθηκε καθισμένη σε μία καρέκλα στην κουζίνα του σπιτιού της με τη σορό της να έχει μουμιοποιηθεί. Η Μπερέτα ήταν «η μοναξιά προσωποιήμενη», έγραψε ο δημοσιογράφος Massimo Gramellini στην πρώτη σελίδα της Corriere della Sera.  Από την πλευρά της η  Messaggero αναφερόμενη στην τραγωδία έγραψε: «Το πραγματικά θλιβερό δεν είναι ότι οι άλλοι δεν αντιλήφθηκαν τον θάνατό της, αλλά ότι δεν πρόσεξαν ποτέ ότι η Μαρινέλα Μπερέτα υπήρξε ζωντανή».

Τα αίτια του θανάτου της είναι άγνωστα  ωστόσο σύμφωνα με τις πρώτες ιατροδικαστικές εκτιμήσεις η γυναίκα πέθανε προς τα τέλη του 2019. Ακριβή συμπεράσματα δεν μπορούν να βγουν εξαιτίας της προχωρημένης σήψης της σορού της γυναίκας. Εκπρόσωποι της αστυνομίας τόνισαν ότι η 70χρονη δεν είχε αναζητηθεί από κάποιον συγγενή της και πρόσθεσαν ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό συγγενών της. 

Προς το παρόν δεν έχει προσδιοριστεί η  ημερομηνία της κηδείας. Την ίδια ώρα ο δήμαρχος του Κόμο Μάριο Λαντριτσίνα ζήτησε από όλους τους κατοίκους της πόλης να να δώσουν το παρών στην τελετή. Μιλώντας στα ιταλικά ΜΜΕ δήλωσε πως η κηδεία της θα τελεστεί με δαπάνες του δήμου ως ελάχιστο φόρο τιμής σε μία γυναίκα που πέθανε μόνη και ξεχασμένη.

Οι δημοτικές αρχές τόνισαν πως η Μπερέτα δεν ήταν καταγεγραμμένη σε κάποια λίστα παροχής βοήθειας στο σπίτι.  «Αυτή είναι στιγμή για να βρεθούμε όλοι μαζί. Ακόμα κι αν αυτή η γυναίκα δεν είχε κανέναν συγγενή, μπορούμε τώρα να γίνουμε εμείς όλοι οι συγγενείς της», δήλωσε ο δήμαρχος του Κόμο.

Από την πλευρά της η υπουργός για θέματα Οικογένειας και ίσων ευκαιριών Έλενα Μπονέτι, τόνισε πως πενθεί για τον μοναχικό θάνατο της 70χρονης. «Αυτό που συνέβη στην Μαρινέλα Μπερετα από το Κόμο, η ξεχασμένη μοναξιά, πληγώνει τις συνειδήσεις μας. Είναι καθήκον της κοινωνίας μας να την θυμόμαστε και να είμαστε ενωμένοι», επεσήμανε.

Κλείσιμο
«Το να φροντίζουμε ο ένας τον άλλο είναι υπόθεση της οικογένειας, των θεσμών, της υπόστασής μας ως πολίτες. Κανείς δεν πρέπει να μένει μόνος», τόνισε ακόμη η κυρία Μπονέτι.

Τέλος όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Guardian  το τραγικό περιστατικό έφερε στο προσκήνιο το δράμα που ζουν εκατομμύρια ηλικιωμένοι στην Ιταλία. Και αυτό διότι σύμφωνα με έκθεση του 2018 από την ιταλική στατιστική υπηρεσία, σχεδόν το 40% των ατόμων άνων των 75 ετών διαβούν μόνα τους. Μάλιστα περίπου το ίδιο ποσοστό δήλωσε πως δεν είχε ούτε συγγενείς ούτε φίλους να απευθυνθεί σε περίπτωση ανάγκης. 



Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία Άλκη: Τι λένε οι χούλιγκαν για τον εγκέφαλο της καταδρομικής επίθεσης - Απολογούνται σήμερα

Επιδοτήσεις στο ρεύμα: 39 ευρώ για νοικοκυριά - 65 ευρώ για επιχειρήσεις το Φεβρουάριο

Survivor: Το κοινό έδιωξε Λάμπρο, όμως τελικά αποχώρησε και η Αθηνά – Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης