Σκάνδαλο Επστάιν: Απαγχονισμένος στο κελί του ο Ζαν Λυκ Μπρουνέλ - Προμήθευε τον παιδεραστή με ανήλικες

Σκάνδαλο Επστάιν: Απαγχονισμένος στο κελί του ο Ζαν Λυκ Μπρουνέλ - Προμήθευε τον παιδεραστή με ανήλικες

Φέρεται να αυτοκτόνησε λίγες μέρες πριν τη δίκη του, όπως και ο Επστάιν - Είχε καταδικαστεί, έπειτα από κατηγορίες για βιασμό, σεξουαλική παρενόχληση και επίθεση που αντιμετώπιζε -  Ήταν ατζέντης μοντέλων

Jean-Luc-Brunel-0

Ο Ζαν Λυκ Μπρουνέλ, ένας Γάλλος ατζέντης μοντέλων που είχε συλληφθεί το 2020 για εμπλοκή του στο σκάνδαλο της υπόθεσης του Τζέφρι Επστάιν, βρέθηκε το Σάββατο απαγχονισμένος στις φυλακές, όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία του Παρισιού.

Ο 76χρονος Μπρουνέλ εντοπίστηκε νεκρός στο κελί του στη φυλακή Σαντ, όπου κρατείτο από τον Δεκέμβριο του 2020. Είχε καταδικαστεί, έπειτα από κατηγορίες για βιασμό, σεξουαλική παρενόχληση και επίθεση που αντιμετώπιζε.

Το πτώμα του εντόπισε γύρω στη μία τα χαράματα η νυχτερινή περίπολος, ενώ έχει ξεκινήσει έρευνα για την αιτία θανάτου του. Το πτώμα του εντόπισε απαγχονισμένο γύρω στη μία τα χαράματα η νυχτερινή περίπολος. Ο Μπρουνέλ φέρεται να αυτοκτόνησε εν αναμονή της δίκης του, όπως και ο Έπσταϊν, που είχε βρεθεί νεκρός στο κελί του στη Νέα Υόρκη. Ο Αμερικανός επενδυτικός τραπεζίτης φέρεται να είχε χρηματοδοτήσει το αμερικανικό πρακτορείο μοντέλων του Μπρυνέλ, όταν εκείνος εγκατέλειψε τη Γαλλία λόγω καταγγελιών για σεξουαλικές επιθέσεις και έκανε νέα αρχή στις ΗΠΑ. Ο Μπρυνέλ είχε αποκτήσει φήμη ως επικεφαλής του γαλλικού πρακτορείου Karin Models, από όπου είχαν περάσει μεταξύ άλλων η Τζέρι Χολ, η Άντζι Έβερχαρτ και η Κρίστι Τέρλινγκτον 

Είχε συλληφθεί στο αεροδρόμιο του Παρισιού Σαρλ ντε Γκολ τον Δεκέμβριο του 2020 ενώ προσπαθούσε να επιβιβαστεί σε πτήση για την Ντακάρ στη Σενεγάλη, λέγοντας στους ντετέκτιβ “πάω διακοπές”.

Η έρευνα σε βάρος του Μπρουνέλ είχε ξεκινήσει όταν οι εισαγγελείς ενημερώθηκαν για καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες ο Γάλλος ατζέντης μοντέλων και ο δευτερότοκος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ της Μεγάλης Βρετανίας, πρίγκιπας Άντριου, είχαν μοιραστεί μία ερωμένη, τη Βιρτζίνια Ρόμπερτς Τζιουφρέ.

Η Ρόμπερτς επίσης είχε πει, μεταξύ άλλων, ότι είχε σεξουαλικές επαφές με τον Μπρουνέλ αρκετές φορές όταν ήταν 16-19 ετών, όπως αναφέρεται σε δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν σε Αμερική και Γαλλία.

Ο Μπρουνέλ ήταν ιδρυτής του πρακτορείου μοντέλων MC2, το οποίο φέρεται να λειτουργούσε ως βιτρίνα για το κύκλωμα σωματεμπορίας του Επστάιν. Πρώην μοντέλα έχουν καταθέσει στοιχεία κατά του Μπρουνέλ. Η Ζόε Μπροκ από τη Νέα Ζηλανδία έχει καταθέσει ότι την είχε κακοποιήσει σε σπίτι στο Παρίσι αρχές της δεκαετίας του ’90. Η Ολλανδή Τίσια Χούλσμαν, υποστήριξε ότι ήταν 18 ετών όταν έμεινε με τον Μπρουνέλ, ο οποίος, σύμφωνα με τη γυναίκα, τη βίασε το 1991. Ο 76χρονος Γάλλος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες.

Η Αμερικανίδα Βιρτζίνια Τζιούφρε βοήθησε την έρευνα των γαλλικών Αρχών

«Αυτή (η Τζιούφρε) ανέφερε πως βιάστηκε από τον Μπρουνέλ στις αρχές του 2000 και το 2001. Αυτό ήταν ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για την έρευνα», ανέφερε πηγή που συμμετείχε στην έρευνα για τον Μπρουνέλ, καθώς, αν και οι Αρχές είχαν δεχθεί κατηγορίες εις βάρος του για βιασμούς ανηλίκων τις δεκαετίες του '70, του '80 και του '90 δεν μπορούσαν να τον συλλάβουν αφού είχε παρέλθει το χρονικό όριο της εικοσαετίας που θέτει ο νόμος για τα σεξουαλικά εγκλήματα στη Γαλλία.

Πάντως, οι ομοιότητες των θανάτων Επστάιν και Μπρουνέλ είναι αρκετές ως και μυστηριώδεις. Και οι δύο αυτοκτόνησαν δια απαγχονισμού μέσα στο κελί τους εν αναμονή της δίκης τους για βιασμό ανηλίκων ενώ στην περίπτωση Επστάιν την ημέρα που κρεμάστηκε δεν λειτουργούσαν οι κάμερες στο Μητροπολιτικό Κέντρο Κράτησης του Μανχάταν, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν στο κελί του Μπρουνέλ υπήρχαν κάμερες, ούτε γνωρίζουμε, προς το παρόν, αν ήταν μόνος ή με συγκρατούμενο.



Ειδήσεις σήμερα:

Ρυμουλκείται προς ασφαλές σημείο το φλεγόμενο Euroferry Olympia - Θερμοκρασίες 550 βαθμών Κελσίου στο εσωτερικό του!

Ο Στόλτενμπεργκ «απειλεί» με μεγαλύτερη ΝΑΤΟϊκή παρουσία τη Ρωσία, αν δεν κάνει πίσω

Άρης Καμπανός: «Ένιωσα οργή για όλη την Ελλάδα, ο Άλκης ήταν μια ήρεμη δύναμη»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης