Ντόναλντ Τραμπ: Όταν έχασε τις εκλογές, πέταξε διαβαθμισμένα έγγραφα σε τουαλέτα του Λευκού Οίκου

Ντόναλντ Τραμπ: Όταν έχασε τις εκλογές, πέταξε διαβαθμισμένα έγγραφα σε τουαλέτα του Λευκού Οίκου

Αποκαλύψεις από το βιβλίο της δημοσιογράφου Μάγκι Χάμπερμαν των «New York Times», που θα κυκλοφορήσει προσεχώς - Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ εξακολουθεί να έχει  στενές επαφές με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ-Ουν, λέει η δημοσιογράφος

trump-vivlio-eggrafa-arthro
Μα, τέτοια απερισκεψία και ανευθυνότητα; Σκισμένα χαρτιά που είχαν φράξει μία τουαλέτα του Λευκού Οίκου δεν ήταν παρά τίποτα άλλο από διαβαθμισμένα έγγραφα της αμερικανικής κυβέρνησης, τα οποία έπεσαν στα «χέρια» του τέως προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Κι αυτός με τη σειρά του τα προώθησε εκεί που θεωρεί ότι είναι η θέση τους.

Οι αποκαλύψεις της Μάγκι Χάμπερμαν, ανταποκρίτριας των «New York Times» στον Λευκό Οίκο, η οποία το 2018 βραβεύτηκε με Πούλιτζερ, αντανακλά τις πραγματικές προθέσεις του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου, μετά την ήττα του στις προεδρικές εκλογές από τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν.

Αποσπάσματα του βιβλίου, υπό τον τίτλο: «Confidence Man» που θα κυκλοφορήσει στις 4 Οκτωβρίου από τον εκδοτικό οίκο «Penguin Press» και επικαλείται ο ιστότοπος «Axios», υποστηρίζουν ότι ο Τραμπ, όχι μόνο είχε πετάξει επίσημα κυβερνητικά έγγραφα, αλλά φέρεται να έχει εκμυστηρευτεί σε δικά του άτομα ότι, από τότε που εγκατέλειψε την εξουσία, παρέμεινε σε επαφή με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ-Ουν.

vivlio


Κλείσιμο
Και μάλιστα ο Τραμπ, με την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, είχε πάρει μαζί του και διάφορα ενθύμια όπως οι «υπέροχες επιστολές» που του έστελνε ο Κιμ, Γιονγκ Ουν.
Οι επιστολές αυτές, ήταν μεταξύ των εγγράφων που ανακτήθηκαν από τα Εθνικά Αρχεία από το Μαρ-α-Λάγκο.
Το 2018, ο Τραμπ είχε δηλώσει στους συμβούλους του ότι ο ο ηγέτης της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν του έγραφε «υπέροχα γράμματα» και ότι οι δυο τους «έχουν ερωτευθεί». Αυτά τα έγγραφα είναι εθνική περιουσία και τα Εθνικά Αρχεία των ΗΠΑ δεν άφησαν έτσι το ζήτημα.

Αναζήτησαν και βρήκαν τις επιστολές στο σπίτι του Τραμπ στη Φλόριντα και τα πήραν πίσω στην Ουάσινγκτον, όπου θα φυλάσσονται στα κρατικά αρχεία. Ο κάθε πρόεδρος είναι υποχρεωμένος από τον νόμο να παραδώσει τα προεδρικά αρχεία, επίσημα έγγραφα κάθε είδους που κυκλοφόρησαν μέσα στον Λευκό Οίκο στη διάρκεια της θητείας του, στα Εθνικά Αρχεία των ΗΠΑ.

Καθημερινά, ο Τραμπ έσκιζε πολλά από τα έγγραφα που έφταναν στα χέρια του και τα πετούσε στα σκουπίδια.

Οι πληροφορίες για τα χαρτιά που βρέθηκαν σε τουαλέτα του Λευκού Οίκου βλέπουν το φως της δημοσιότητας καθώς τα Εθνικά Αρχεία φέρεται να ζήτησαν από το νυν Υπουργείο Δικαιοσύνης να εξετάσει τον χειρισμό των αρχείων του Λευκού Οίκου επί θητείας Τραμπ, εν μέσω της έρευνας του Κογκρέσου για την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο τέως πρόεδρος παραβίασε τον νόμο περί Προεδρικών Μητρώων, ο οποίος του απαιτούσε να διατηρεί γραπτές ανακοινώσεις σχετικά με τα επίσημα καθήκοντά του, όπως αναφέρει στο βιβλίο της η Χάμπερμαν.

Εκπρόσωπος του Τραμπ δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο σχετικά με τα ευρήματα των υδραυλικών του Λευκού Οίκου.

Για την εκδότρια, που έχει παρακολουθήσει τη ζωή του Ντόναλντ Τραμπ από το 2011 στη Νέα Υόρκη, εν συνεχεία στο Λευκό Οίκο και τέλος στο Παλμ Μπιτς, αυτό είναι το βιβλίο που φοβάται περισσότερο ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος.


Ειδήσεις σήμερα:

Δείτε τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ ως «Δία» και τη Σάλμα Χάγιεκ ως «Ήρα» σε διαφημιστικό του Super Bowl!

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ δίχρονο αγοράκι με κορωνοϊό

Διαστημικό... διαμάντι 555 καρατίων πωλήθηκε έναντι 3,75 εκατ. ευρώ!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης