Αισιόδοξο μήνυμα Φάουτσι: «Η πανδημία εισέρχεται σε ενδημική φάση»

Αισιόδοξο μήνυμα Φάουτσι: «Η πανδημία εισέρχεται σε ενδημική φάση»

Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού και οι εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία αρχίζουν να μειώνονται σε ορισμένες χώρες της αμερικανικής ηπείρου

covid_fauci
Θετικό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, ο οποίος μίλησε για την ενδημική φάση της πανδημίας που αναμένεται σε λίγο διάστημα. Εστίασε στην ανάγκη τήρησης των μέτρων για τη μείωση των μολύνσεων, ενώ υπογράμμισε και το γεγονός της κυκλοφορίας των νέων θεραπειών που θα δώσει εναλλακτικές στην αντιμετώπιση της νόσου Covid-19. 

Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού και οι εισαγωγές ασθενών με Covid-19 στα νοσοκομεία αρχίζουν να μειώνονται σε ορισμένες χώρες της αμερικανικής ηπείρου, ωστόσο ο αριθμός των θανάτων εξακολουθεί να αυξάνεται σε περιοχές της Κεντρικής και της Νότιας Αμερικής, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Παναμερικανικός Οργανισμός Υγείας (PAHO).

Στη Βόρεια Αμερική οι νέες μολύνσεις και οι θάνατοι ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19 κατέγραψαν μείωση την περασμένη εβδομάδα, ενώ οι νοσηλείες και οι εισαγωγές σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) μειώθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά.

Μεταξύ των στατιστικών που παρουσίασε ο Παναμερικανικός Οργανισμός Υγείας ξεχωρίζουν επίσης η μείωση κατά 70% των νέων μολύνσεων στο Ελ Σαλβαδόρ και η αύξηση κατά 42% των θανάτων στη Βενεζουέλα.

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης θα άρει από αύριο το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε κλειστούς χώρους, κυρίως στα εμπορικά καταστήματα, τα εστιατόρια και τις επιχειρήσεις, όπως ανακοίνωσε η Δημοκρατική κυβερνήτρια Κάθι Χόκουλ. Με βάση τη νομοθεσία της πολιτείας, το μέτρο θα έληγε αύριο.

Η Χόκουλ εξήγησε ωστόσο ότι η μάσκα θα παραμείνει υποχρεωτική στα σχολεία. Επαφίεται εξάλλου στους δήμους –όπως σε αυτόν της Νέας Υόρκης– και στους ίδιους τους εμπόρους να αποφασίσουν εάν θα απαιτούν από τους δημότες και τους πελάτες τους να χρησιμοποιούν μάσκες.

Κλείσιμο
Λίγο νωρίτερα, ο κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Τσάρλι Μπέικερ ανακοίνωσε και αυτός με τη σειρά του ότι από τις 28 Φεβρουαρίου παύει η υποχρέωση χρήσης μάσκας στα σχολεία. Η κάθε σχολική περιφέρεια ωστόσο θα έχει τη δυνατότητα να λάβει μέτρα σε τοπικό επίπεδο, εφόσον το κρίνει σκόπιμο.

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία Άλκη: Τι λένε οι χούλιγκαν για τον εγκέφαλο της καταδρομικής επίθεσης - Απολογούνται σήμερα

Επιδοτήσεις στο ρεύμα: 39 ευρώ για νοικοκυριά - 65 ευρώ για επιχειρήσεις το Φεβρουάριο

Εξοικονομώ: Παράταση αιτήσεων έως τις 15 Μαρτίου, τα απαραίτητα δικαιολογητικά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης