Υπό την «ομηρία» της Omicron η αμερικανική ήπειρος, αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων την τελευταία βδομάδα

Υπό την «ομηρία» της Omicron η αμερικανική ήπειρος, αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων την τελευταία βδομάδα

Οι νότιες πολιτείες του Μεξικού καταγράφουν τριπλασιασμό των νέων μολύνσεων, ενώ στη Βραζιλία ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έχει αυξηθεί κατά 193% τις τελευταίες επτά ημέρες, σημειώνει ο Παναμερικανικός Οργανισμός Υγείας

Screenshot_2022-01-26_at_7_13_55_PM
Στο έλεος της πανδημίας εξακολουθούν να βρίσκονται οι ΗΠΑ, με τα κρούσματα να αυξάνονται ραγδαία λόγω της σαρωτικής επέλασης της μετάλλαξης Omicron.

Το αμερικανικό υγειονομικό επιτελείο προσπαθεί, με κάθε τρόπο, να ενεργοποιήσει νέες μεθόδους που θα βοηθήσουν στην αύξηση της διενέργειας εμβολιασμών, ενώ την ίδια στιγμή αναθάρρηση προκαλεί το γεγονός της ευρείας κυκλοφορίας φαρμάκων που θα προλαμβάνουν τη σοβαρή νόσηση από κορωνοϊό.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων, πάντως, στην αμερικανική ήπειρο την τελευταία εβδομάδα ήταν ο μεγαλύτερος από την αρχή της πανδημίας, ενώ η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Omicron έχει ξεκάθαρα κυριαρχήσει, όπως ανέφερε σήμερα ο Παναμερικανικός Οργανισμός Υγείας (PAHO).

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να έχουν τον υψηλότερο αριθμό νέων μολύνσεων, παρά το γεγονός ότι επιβεβαίωσαν περίπου ένα εκατομμύριο λιγότερες σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι νότιες πολιτείες του Μεξικού καταγράφουν τριπλασιασμό των νέων μολύνσεων, ενώ στη Βραζιλία ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έχει αυξηθεί κατά 193% τις τελευταίες επτά ημέρες, σημειώνει ο Παναμερικανικός Οργανισμός Υγείας.

«Αργά ή γρήγορα όλοι θα κολλήσουμε κορωνοϊό, αλλά έχει τεράστια διαφορά αν είμαστε εμβολιασμένοι», προειδοποίησε ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ιατρικής Ένωσης, Ούλριχ Μοντγκόμερι, αναφερόμενος κυρίως στην υψηλή μεταδοτικότητα της παραλλαγής Omicron.

«Η πρόβλεψή μου είναι ότι αργά ή γρήγορα όλοι θα κολλήσουμε, συμπεριλαμβανομένου και εμού, αν και πραγματικά προσπαθώ να προστατευτώ. Τόσο μεταδοτική είναι αυτή τη στιγμή η παραλλαγή Omicron και ίσως αργότερα έρθουν ακόμη πιο μεταδοτικές παραλλαγές», δήλωσε ο κ. Μοντγκόμερι στον τηλεοπτικό σταθμό Phoenix, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «έχει τεράστια διαφορά αν η Omicron συναντήσει άτομο που έχει εμβολιαστεί τρεις φορές ή κάποιον ανεμβολίαστο ή εμβολιασμένο εδώ και πολύ καιρό».

Η εκστρατεία εμβολιασμού είναι, επομένως, εξαιρετικά σημαντική, συνέχισε, καθώς η Omicron εξακολουθεί να είναι ακόμη και θανατηφόρα για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ειδήσεις σήμερα:

Απελπισμένοι κάτοικοι χωρίς φως και θέρμανση - «Λιώνω χιόνι για να φτιάξω γάλα στο παιδί μου» λέει μητέρα στο Πικέρμι

Την Πέμπτη η συνεδρίαση των ειδικών για τα μέτρα κατά της πανδημίας

«Μου έσπασαν τα νερά μέσα στο αμάξι», o Γολγοθάς γυναίκας που γέννησε πρόωρα μετά την ταλαιπωρία στην Αττική Οδό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης