Κορονοϊός - Ισραήλ: Χαλαρώνει τα μέτρα καθώς συρρικνώνεται ο αριθμός των κρουσμάτων

Κορονοϊός - Ισραήλ: Χαλαρώνει τα μέτρα καθώς συρρικνώνεται ο αριθμός των κρουσμάτων

Από τη Δευτέρα  δεν θα απαιτείται η επίδειξη «πράσινου πάσου» για την είσοδο σε εστιατόρια, κινηματογράφους, ξενοδοχεία και γυμναστήρια

Στιγμιοτυπο_2022-02-04__9_29_52_μμ
Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ αποφάσισε σήμερα να χαλαρώσει το σύστημα «πράσινου πάσου» που ορίζει ότι μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί ή αναρρώσει από την Covid-19 μπορούν να εισέλθουν σε πολυσύχναστους εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους.

Σύμφωνα με την απόφαση που θα τεθεί σε ισχύ τη Δευτέρα, δεν θα απαιτείται η επίδειξη «πράσινου πάσου» για την είσοδο σε εστιατόρια, κινηματογράφους, ξενοδοχεία και γυμναστήρια, μεταξύ άλλων.

Ωστόσο το «πράσινο πάσο» θα εξακολουθήσει να είναι απαραίτητο για την είσοδο σε χώρους όπου υπάρχει αυξημένος κίνδυνος μόλυνσης, όπως αίθουσες κοινωνικών εκδηλώσεων και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ, 46.429 νέες μολύνσεις Covid-19 επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό σε 3.111.307.

Ο απολογισμός των θυμάτων της Covid-19 αυξήθηκε κατά 38 σε 9.111, ενώ ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση μειώθηκε από 1.147 σε 1.130, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τα ενεργά κρούσματα στη χώρα υπολογίζονται σε 378.094, ενώ πριν από ένα 24ωρο ανέρχονταν σε 434.322. Ο δείκτης θετικότητας υποχώρησε στο 24,94% σήμερα, ενώ χθες Πέμπτη είχε ανακοινωθεί πως ήταν 28.56%.




Ειδήσεις σήμερα:

Τρία χρονια φυλάκιση με αναστολή σε δύο ιερείς που καταδικάστηκαν για ασέλγεια σε ανήλικο αγόρι

Κρίση στην Ουκρανία: Οι πρώτες στρατιωτικές ενισχύσεις των ΗΠΑ έφτασαν στη Γερμανία

Ραγίζει καρδιές η παρέα του Άλκη: «Η μάνα σου έχασε έναν γιο, σήμερα έχει άλλους οκτώ»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης