Κρίση στην Ουκρανία: Οι πρώτες στρατιωτικές ενισχύσεις των ΗΠΑ έφτασαν στη Γερμανία

Κρίση στην Ουκρανία: Οι πρώτες στρατιωτικές ενισχύσεις των ΗΠΑ έφτασαν στη Γερμανία

Στρατιώτες από το 18ο Αερομεταφερόμενο Σώμα έφτασαν στο Βισμπάντεν – είναι οι πρώτοι από τους 2.000 στρατιώτες που θα φτάσουν στην Ευρώπη

amerikanoi_stratiwtes
Οι πρώτοι Αμερικανοί στρατιώτες που θα ενισχύσουν τους συμμάχους του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη και τη Γερμανία, εν μέσω της συσσώρευσης ρωσικών δυνάμεων κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας, έφθασαν στη Γερμανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Διοίκηση του Αμερικανικού Στρατού (EUCOM).

«Στρατιώτες από το 18ο Αερομεταφερόμενο Σώμα αφίχθησαν σήμερα στο Βισμπάντεν», δήλωσε εκπρόσωπος της EUCOM σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, συμπληρώνοντας πως θα εγκατασταθούν στη Γερμανία για να υποστηρίξουν 1.700 αλεξιπτωτιστές που πρόκειται να αναπτυχθούν στην Πολωνία.

«Πρόκειται για τους πρώτους από τους 2.000 στρατιώτες που θα έρθουν στην Ευρώπη, μετά την ανακοίνωση του Πενταγώνου για τη μετακίνηση επιπλέον δυνάμεων από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη για την υποστήριξη των συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.




Ο Μπάιντεν στέλνει 3.000 επιπλέον στρατιώτες


Την Τετάρτη ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διέταξε την αποστολή σχεδόν 3.000 επιπλέον στρατιωτών σε Πολωνία και Ρουμανία για να προστατεύσουν την Ανατολική Ευρώπη από μία πιθανή «διάχυση» της ουκρανικής κρίσης.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο, μία ομάδα περίπου 1.000 στρατιωτικών θα μεταφερθούν από το Βίλσεκ της Γερμανίας στη Ρουμανία. Παράλληλα περίπου 1.700, κυρίως από την 82η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία, θα σταλούν από το Φορτ Μπραγκ της Βόρειας Καρολίνας στην Πολωνία. Επιπλέον 300 στρατιωτικοί από το Φορτ Μπραγκ πρόκειται να μετακινηθούν στη Γερμανία.

amerikanoi_stratiwtes1



Ειδήσεις σήμερα:

Νεαροί μάχονται σώμα με σώμα κρατώντας ματσέτες και σιδηρόβεργες μέσα σε λεωφορείο στο Λονδίνο - Βίντεο ντοκουμέντο

Θα στήσουμε μπλόκο που θα βάλει φωτιά σε όλη την Ελλάδα, λένε οι αγρότες στη Νίκαια - Συγκεντρώθηκαν περί τα 300 τρακτέρ


Μητσοτάκης και Πολάκης… «συνταξίδεψαν» με την ίδια πτήση για τα Χανιά

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης