Γαλλία - Οφελί Μενιέ: Η κούκλα δημοσιογράφος που μπήκε στο μάτι Ισλαμιστών

Γαλλία - Οφελί Μενιέ: Η κούκλα δημοσιογράφος που μπήκε στο μάτι Ισλαμιστών

Το ντοκιμαντέρ που παρουσίασε ρίχνει φως στις σεξιστικές πρακτικές του ριζοσπαστικοποιημένου Ισλάμ - Εξαιτίας του, μουσουλμάνοι την απειλούν με αποκεφαλισμό - Πώς από το μόντελινγκ βρέθηκε πίσω από τις κάμερες

meunier-arthro
Το αφοπλιστικό χαμόγελο και τα καταπράσινα μάτια της δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα.

Παρουσιάζοντας το ρεπορτάζ της για την επιρροή του ριζοσπαστικοποιημένου Ισλάμ, η 34χρονη δημοσιογράφος Οφελί Μενιέ έγινε στόχος απειλών. Δέχεται μηνύματα και τηλεφωνήματα αγνώστων που την απειλούν ότι θα την αποκεφαλίσουν.

Η Οφελί Μενιέ γεννήθηκε στις Βερσαλλίες. Για ένα φεγγάρι, ασχολήθηκε με το μόντελινγκ και έκανε διάφορες δουλειές στη Γαλλία, την υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά και τις Ηνωμένες Πολιτείες για λογαριασμό του πρακτορείου «Metropolitan».




Κλείσιμο
Το 2011 κατάλαβε ότι δεν την γέμιζε η πασαρέλα και αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της. Τελείωσε τις σπουδές της στην ανώτατη σχολή δημοσιογραφικών σπουδών του Παρισιού και χτύπησε τη πόρτα μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών, δοκιμάζοντας την τύχη της.



Από το 2013 μέχρι το 2014 παρουσίαζε ένα μέρος της εκπομπής «Le Petit Journal» του Canal+ και το 2016 απέκτησε τη δική της εκπομπή παρουσιάζοντας στο μεγαλύτερο ιδιωτικό κανάλι της Γαλλίας, το M6, μία σειρά ντοκιμαντέρ. Πέντε χρόνια παρουσιάζει τη συγκεκριμένη εκπομπή, όμως το τελευταίο ντοκιμαντέρ, υπό τον τίτλο «Απαγορευμένη Ζώνη», την στοχοποίησε.




Η γοητευτική παρουσιάστρια αποκάλυψε κρυμμένες πτυχές του ριζοσπαστικού Ισλαμισμού στην γαλλική κοινωνία. Στη Ρουμπέ, μία φτωχή πόλη της βόρειας Γαλλίας, υπάρχουν καταστήματα παιχνδιών που πουλάνε κούκλες χωρίς πρόσωπα, ενώ υπάρχουν εστιατόρια με ειδικά δωμάτια για να τρώνε μόνο γυναίκες. Οι αρχές έλαβαν δράση, κλείνοντας ένα εστιατόριο.




Η Οφελί ζήτησε τη βοήθεια της γαλλικής αστυνομίας και πλέον βρίσκεται υπό προστασία μετά τις πολυάριθμες απειλές κατά της ζωής της από ακραία στοιχεία της μουσουλμανικής κοινότητας.

Το 1992 η Οφελί εμφανίστηκε σε ηλικία 4 ετών σε διαφημιστικό σποτ για τον καφέ Ricoré. Ως έφηβη πόζαρε για τα περιοδικά «La Redoute» και το «3 Suisses».



Το 2015 παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο τον Ματιέ Βερν, διευθυντή προγράμματος του γαλλικού δικτύου TF1. Το ζευγάρι έχει αποκτήσει δύο παιδιά, τον Ζοζέφ και την Βαλεβντίν.

Ειδήσεις σήμερα:

Aιματηρή συμπλοκή στη Θεσσαλονίκη: Μία σύλληψη, ελεύθεροι οι υπόλοιποι 14 για τον 19χρονο νεκρό οπαδό

Πάνω από 10 δισεκατομμύρια οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό - Επιστήμονες αμφιβάλλουν αν η πανδημία τελειώνει

Επιθέσεις με γκαζάκια στα σπίτια του Δημήτρη Καμπουράκη και του Βασίλη Ντούμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης