Κρίση στην Ουκρανία: Η Μόσχα απορρίπτει τις αμερικανικές απειλές για κυρώσεις

Κρίση στην Ουκρανία: Η Μόσχα απορρίπτει τις αμερικανικές απειλές για κυρώσεις

Δηλώσεις που δίνουν τον τόνο για τη σημαντική τηλεφωνική συνομιλία που αναμένεται να έχουν σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών

putin__3_
Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει απέναντι στις απειλές επιβολής κυρώσεων από τις ΗΠΑ σε σχέση με τις εντάσεις στην Ουκρανία, δίνοντας τον τόνο για τη σημαντική τηλεφωνική συνομιλία που αναμένεται να έχουν σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών.

«Η Ουάσινγκτον, όχι η Μόσχα, τροφοδοτεί τις εντάσεις. Δεν θα υποχωρήσουμε και δεν θα σταθούμε προσοχή ακούγοντας τις απειλές για αμερικανικές κυρώσεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή της στην σελίδα της στο Facebook η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον.

Αυτή ήταν η αντίδραση της ρωσικής πρεσβείας στις ΗΠΑ σε μήνυμα της αμερικανικής διπλωματίας στο Twitter στο οποίο κατηγορείτο η Μόσχα ότι «εισέβαλε» στην Ουκρανία το 2014 και προσάρτησε την χερσόνησο της Κριμαίας.

Οι δηλώσεις αυτές εντάσσονται σε ένα πλαίσιο οξυμένων εντάσεων γύρω από την Ουκρανία.

Η Ρωσία κατηγορείται από τους δυτικούς ότι συγκέντρωσε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στα σύνορα με την γειτονική της Ουκρανία εν αναμονή μιας πιθανής εισβολής.

Η Μόσχα αρνείται οποιαδήποτε πολεμική πρόθεση, αλλά θέτει ως προϋπόθεση για οποιαδήποτε αποκλιμάκωση έναν κατάλογο αιτημάτων, την ικανοποίηση των οποίων κρίνει απαραίτητη για να υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφάλειά της, κυρίως την διαβεβαίωση ότι η Ουκρανία δεν θα ενταχθεί ποτέ στο NATO.

Κλείσιμο
Σήμερα αναμένεται να έχουν τηλεφωνική συνομιλία ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ όσον αφορά την συνέχεια που θα δοθεί σε αυτήν την κρίση, ενώ οι συνομιλίες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα έχουν καταδείξει το χάσμα που χωρίζει τις δύο πλευρές.

Στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας μαίνεται από το 2014 σύγκρουση ανάμεσα στις δυνάμεις του Κιέβου και φιλορώσους αυτονομιστές που υποστηρίζονται από τη Μόσχα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Θύελλα οργής για τη Γούπι Γκόλντμπεργκ που υποστήριξε ότι το Ολοκαύτωμα «δεν είχε σχέση με τη φυλή»

Πρέπει να επεκτείνουμε την υποχρεώτικοτητα του εμβολίου για ένα ηπιότερο πέμπτο κύμα, λέει ο Καπραβέλος

Η Space X εκτόξευσε και δεύτερο ιταλικό δορυφόρο παρατήρησης της Γης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης