Partygate: Ο Μπόρις Τζόνσον θα προβεί σε δηλώσεις για τα πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω lockdown

Partygate: Ο Μπόρις Τζόνσον θα προβεί σε δηλώσεις για τα πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω lockdown

Ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει ήδη παραλάβει μία εκδοχή του πορίσματος – Διαμαρτυρίες από την αντιπολίτευση για προσπάθεια «καλλωπισμού» του σκανδάλου

bojo
Σε δηλώσεις θα προβεί στις 5.30 μ.μ ώρα Ελλάδος, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αναφερόμενος στην πολύκροτη έκθεση της ανώτατης δημόσιας λειτουργού Σου Γκρέι για τα πάρτι της Ντάουνινγκ Στριτ.

Μετά τα απανωτά σκάνδαλα που έχουν δει πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, η έκθεση αυτή μπορεί να κρίνει το πολιτικό μέλλον του Βρετανού πρωθυπουργού.

Ωστόσο, εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ επιβεβαίωσε ότι ο Τζόνσον θα δώσει στη δημοσιότητα ένα μέρος της έκθεσης εφόσον η έρευνα της Σκότλαντ Γιαρντ είναι σε εξέλιξη

Από την έκθεση θα αφαιρεθεί σημαντικό μέρος από τις βασικές λεπτομέρειες αφού η Μητροπολιτική Αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για οκτώ από τις εκδηλώσεις εν μέσω lockdown και ζήτησε από την Σου Γκρέι να κάνει μόνο «ελάχιστη αναφορά» σε αυτές στην έκθεσή της.

Κλείσιμο
Πολλά βρετανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός Τζόνσον σχεδιάζει να πει στους βουλευτές ότι η κυβέρνηση θα μάθει από τα παθήματα μετά την αποκάλυψη του Coronagate, ενώ υπάρχουν φήμες ότι, για να κλείσει το στόμα πολλών, θα προβεί στην αντικατάσταση ορισμένων μελών του επιτελείου του.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία αντιστεκόταν μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα στην διερεύνηση των καταγγελιών για τυχόν παραβιάσεις στα πάρτι της Ντάουνινγκ Στριτ.

Η αρχηγός της Σκότλαντ Γιαρντ όμως, Κρέσιντα Ντικ, ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη ότι θα γίνει αστυνομική έρευνα, κάνοντας τον Τζόνσον τον πρώτο πρωθυπουργό που αντιμετωπίζει την απειλή της ανάκρισης από την αστυνομία.

Η Ντάουνινγκ Στριτ υποστήριξε ότι ο Μπόρις Τζόνσον ήταν πρόθυμος να συνεργαστεί με την αστυνομία εάν χρειαστεί ενώ η Σου Γκρέι παρέδωσε έναν φάκελο με στοιχεία στη Σκότλαντ Γιαρντ την Παρασκευή.

Ερωτηθείς εάν ο πρωθυπουργός θα υποβληθεί σε ανάκριση, ο επίσημος εκπρόσωπος του πρωθυπουργού είπε: «Οποιοσδήποτε απαιτείται, θα πρέπει να συνεργαστεί με όποιον τρόπο του ζητηθεί». Αλλά η αστυνομία αργότερα είπε ότι τυχόν ποινές που θα επιβάλλει είναι πιθανό να περιορίζονται σε προκαθορισμένες ποινικές ειδοποιήσεις οι οποίες είναι ένα είδος προστίμου και δεν αποτελούν ποινική καταδίκη.

Την ίδια ώρα, το κόμμα των Συντηρητικών βρίσκεται σε αναβρασμό από τότε που ξέσπασαν τα απανωτά σκάνδαλα στο τέλος του 2021, με τον Τζόνσον να εμπλέκεται τόσο στις υποθέσεις με τα… κορωνοπάρτι και εξέχοντα μέλη να τον καλούν ανοιχτά να παραιτηθεί.

Πολλοί από τους βουλευτές του μαζεύουν υπογραφές για να στείλουν επιστολή στα κεντρικά γραφεία του κόμματος ώστε να εξωθήσουν τον Τζόνσον από την ηγεσία του κόμματος, ενώ πολλοί έχουν πει ότι θα περιμένουν την έκθεση της Σου Γκρέι για να πάρουν την τελική τους απόφαση.




Ειδήσεις σήμερα:

Εικόνες από το διάστημα «τράβηξε» ο νέος πύραυλος της Βόρειας Κορέας


Η Κίνα κατηγορεί τις ΗΠΑ για σαμποτάζ και εξαγορά αθλητών στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες


Οι Ελβετοί στέλνουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για τον βιασμό της 24χρονης Γεωργίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης