Υπόθεση Μαντλίν: Ο βασικός ύποπτος εργαζόταν ως συντηρητής στο θέρετρο που εξαφανίστηκε η 3χρονη

Υπόθεση Μαντλίν: Ο βασικός ύποπτος εργαζόταν ως συντηρητής στο θέρετρο που εξαφανίστηκε η 3χρονη

Νέο ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει ότι ο Κρίστιαν Μπρίκνερ «εκτελούσε τακτικά εργασίες επισκευής» στο ξενοδοχείο που εξαφανίστηκε η μικρή Μαντλίν πριν 15 χρόνια – Το κινητό του τηλέφωνο ήταν «όχι πάνω από πέντε λεπτά μακριά» από το θέρετρο, την ώρα της εξαφάνισης

mantlin
Σε αποκαλύψεις για τον βασικό ύποπτο της εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν, στην Πράια ντα Λουζ, το 2007 προβαίνει νέο ντοκιμαντέρ του γερμανικού τηλεοπτικού καναλιού SAT.1. Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, ο 44χρονος Κρίστιαν Μπρίκνερ, που θεωρείται ως ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση και έχει καταδικαστεί για βιασμό εργαζόταν στο θέρετρο Ocean Club ως συντηρητής.

Ο Μπρίκνερ «εκτελούσε τακτικά εργασίες επισκευής» ως συντηρητής, ενώ με βάση τα στοιχεία, φέρεται ότι γνωρίζει πολύ καλά το θέρετρο, που βρίσκεται στο Αλκάρβε της Πορτογαλίας αλλά και την γύρω περιοχή. Το κινητό του, δείχνει νέα ανάλυση, ήταν «όχι περισσότερο από πέντε λεπτά μακριά» από το Ocean Club όταν το κοριτσάκι εξαφανίστηκε.

Πάντως, ο Μπρίκνερ υποστήριξε, μιλώντας στον ερευνητή δημοσιογράφο του ντοκιμαντέρ Τζούτα Ράμπε ότι χρησιμοποίησε το χτυπημένο βαν, στο οποίο έμενε εκείνη την εποχή, για να διακινεί ναρκωτικά. Ο ίδιος εμμένει για την αθωότητά του, στις επιστολές που αντάλλαξαν και χαρακτηρίζει παράλογη «σαν να ξεκινούσε έναν πυρηνικό πόλεμο ή να έσφαζε μια κότα» την ιδέα ότι απήγαγε τη Μαντλίν.

Παραδέχεται μεν ότι έκανε εμπόριο ναρκωτικών, αλλά ισχυρίζεται ότι η αστυνομία δεν τον έπιασε ποτέ επειδή «ακολούθησε μερικές βασικές αρχές». «Οδηγούσα μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν ήταν δυνατόν, για να μην τραβήξει την προσοχή το τρακαρισμένο χίπικο βαν μου. Οδηγούσα μόνο στους δρόμους που χρειαζόμουν», ανέφερε, εξηγώντας ότι δεν ήθελε να προκαλέσει ποτέ την αστυνομία.

Σε κάθε περίπτωση, ο Μπρίκνερ δεν θεωρεί ότι υπάρχει κάποιος λόγος για να σχολιάσει τις κατηγορίες της εισαγγελίας του Μπράουνσβαϊγκ, καθώς «θεωρητικά, θα μπορούσε να καθίσει και να χαλαρώσει και απλώς να περιμένει τα ευρήματα».

Πεπεισμένοι οι Γερμανοί εισαγγελείς ότι είναι ο υπαίτιος της εξαφάνισης

Πάντως, η αστυνομία τον έχει κατονομάσει δημόσια ως κύριο ύποπτο για την υπόθεση το 2020. Τα στοιχεία δείχνουν ότι είχε τηλεφώνημα μισής ώρας κοντά στο διαμέρισμα που έμεναν οι ΜακΚαν. Και οι Γερμανοί εισαγγελείς έχουν πειστεί ότι ήταν υπεύθυνος για την εξαφάνιση της μικρής. Ωστόσο παρά την εντατική έρευνα, δεν έχουν απαγγείλει κατηγορίες.

Κλείσιμο
Οι αρχές εκτιμούν ότι ο Μπρίκνερ έχει παραδεχθεί την απαγωγή σε ένα φίλο του. Η ομάδα Γερμανών ερευνητών, με επικεφαλής τον δημόσιο εισαγγελέα Κρίστιαν Βόλτερς, έχει τη βεβαιότητα ότι έχει σκοτώσει τη Μαντλίν.

Οι υπεύθυνοι του ντοκιμαντέρ αναφέρουν ότι έχουν δει παλιά αρχεία καταγραφής συνομιλιών μεταξύ του 44χρονου και ενός άνδρα που είχε καταδικαστεί για σεξουαλικά αδικήματα το 2013. Ο άνδρας, που εντοπίστηκε στο σπίτι του στη νότια Γερμανία, όπου διευθύνει μια επιχείρηση κηδειών, ήταν «τακτικός πελάτης» του Μπρίκνερ και «αντάλλασσαν υλικό» μεταξύ τους.

Ο Μπρίκνερ φέρεται ότι έγραψε για παιδόφιλες φαντασιώσεις του και ότι ήθελε να προβεί σε αιχμαλωσία.
Πλέον, είναι έγκλειστος σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Όλντενμπουργκ, κοντά στη Βρέμη, στη βορειοδυτική Γερμανία καθώς έχει καταδικαστεί σε ποινή επτά ετών για τον βιασμό 73χρονης Αμερικανίδας συνταξιούχου στο σπίτι της, στην Πράια ντα Λουζ, το 2005.

Πιστεύουν στην ενοχή του αλλά έχουν έμμεσες αποδείξεις

Ο Γερμανός εισαγγελέας Βόλτερς είχε δηλώσει πέρυσι ότι είχαν βεβαιότητα κατά 100% για την ενοχή του Μπρίκνερ. Ωστόσο τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει ήταν έμμεσα.

Παράλληλα, ανέφερε ότι οι εισαγγελείς δεν έχουν αποδείξεις ότι η Μαντλίν είναι νεκρή, ούτε γνωρίζουν πώς πέθανε, ενώ δεν διαθέτουν και στοιχεία που να συνδέουν τον Μπρίκνερ με την εκτιμώμενη δολοφονία της.

«Δεν έχουμε σώμα και DNA, αλλά έχουμε άλλα στοιχεία. Με βάση τα στοιχεία που έχουμε, δεν οδηγούμαστε σε άλλο συμπέρασμα. Δεν υπάρχει ελπίδα ότι είναι ζωντανή» είχε δηλώσει.

Ειδήσεις σήμερα:

Εικόνες από το διάστημα «τράβηξε» ο νέος πύραυλος της Βόρειας Κορέας


Η Κίνα κατηγορεί τις ΗΠΑ για σαμποτάζ και εξαγορά αθλητών στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες


Οι Ελβετοί στέλνουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για τον βιασμό της 24χρονης Γεωργίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης