Ουκρανία: Το Κίεβο κατηγορεί την Μόσχα ότι στρατολογεί μισθοφόρους και στέλνει όπλα στους αυτονομιστές

Ουκρανία: Το Κίεβο κατηγορεί την Μόσχα ότι στρατολογεί μισθοφόρους και στέλνει όπλα στους αυτονομιστές

Σε ανακοίνωση τους, οι ουκρανικές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών ανέφεραν ότι καύσιμα, αρκετά άρματα μάχης, πυροβολικό και όλμοι μεταφέρθηκαν μυστικά στην περιοχή από τη Ρωσία

000_9VU9DU
Η Ουκρανία κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία ότι αύξησε τις παραδόσεις όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στους ρωσόφιλους αυτονομιστές σε ένα υπόβαθρο ανησυχιών για μια ρωσική εισβολή.

«Η διοίκηση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων συνεχίζει να ενισχύει τις ικανότητες μάχης» των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία στέλνοντάς τους άρματα μάχης, συστήματα πυροβολικού και πυρομαχικά, ανέφεραν σε μια ανακοίνωση οι ουκρανικές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Από την έναρξη του έτους, οι ρωσικές αρχές «έχουν παραδώσει μυστικά διά σιδηροδρομικής και οδικής μεταφοράς από το ρωσικό έδαφος (...) περισσότερους από επτά τόνους καυσίμου, αρκετά άρματα μάχης και συστήματα πυροβολικού, άλλα όπλα και πυρομαχικά», ανέφερε αυτή η διεύθυνση πληροφοριών που υπάγεται στο υπουργείο Άμυνας.

Η ουκρανική υπηρεσία κατηγόρησε επίσης τη Μόσχα ότι «στρατολογεί ενεργά» στη Ρωσία «μισθοφόρους» και τους εκπαιδεύει σε κέντρα εκπαίδευσης για να τους στείλει να πολεμήσουν στην ανατολική Ουκρανία στις τάξεις των δυνάμεων των αυτονομιστών.

Οι δηλώσεις αυτές γίνονται εν μέσω πρωτόγνωρων εντάσεων με τη Μόσχα, που κατηγορείται από το Κίεβο καθώς και από τις δυτικές χώρες ότι ετοιμάζει μια εισβολή στη γειτονική της χώρα.

Η ανατολική Ουκρανία αποτελεί από το 2014 σκηνικό ενός πολέμου με τους αυτονομιστές των οποίων η Μόσχα θεωρείται ευρέως στρατιωτικός ανάδοχος.

Η ένοπλη αυτή σύγκρουση, η οποία έχει κοστίσει τη ζωή σε περισσότερους από 13.000 ανθρώπους, ξέσπασε λίγο μετά την προσάρτηση από τη Μόσχα της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Σε αργία από τα καθήκοντά του ο ιερέας που κατηγορείται για βιασμό στα Κάτω Πατήσια

Δύο κρούσματα της υποπαραλλαγής Όμικρον στην Ελλάδα

Ο Ηλίας Γκιώνης θα δώσει στοιχεία στην Κύπρο για το κύκλωμα μαστροπείας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης