Οι Ιταλοί ψηφίζουν τον Μάριο Ντράγκι ως τον «καλύτερο πολιτικό της χρονιάς»

Οι Ιταλοί ψηφίζουν τον Μάριο Ντράγκι ως τον «καλύτερο πολιτικό της χρονιάς»

Το 27% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση απάντησαν ότι είναι ο καταλληλότερος και ικανότερος πολιτικό όσον αφορά στην εσωτερική πολιτική, στη διεθνή σκηνή ήταν ανέκαθεν

draghi1
Σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την εταιρία Demos, για λογαριασμό της εφημερίδας La Repubblica, οι Ιταλοί θεωρούν τον Μάριο Ντράγκι τον καλύτερο πολιτικό που διαθέτει η χώρα τους, τόσο σε ό,τι αφορά την εσωτερική όσο και την διεθνή πολιτική. Έστω και αν στην πραγματικότητα, όπως όλοι γνωρίζουν, πρόκειται για τεχνοκράτη πρωθυπουργό.

Πιο αναλυτικά, το 27% του δείγματος απάντησε ότι ο νυν επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης, σε ό,τι αφορά την εσωτερική πολιτική, αποδείχθηκε ο καταλληλότερος και ικανότερος πολιτικός.

Ακολουθούν, με ποσοστό 17%, ο πρώην πρωθυπουργός και νυν επικεφαλής των Πέντε Αστέρων, Τζουζέπε Κόντε, με 8% η Τζόρτζια Μελόνι, πρόεδρος του ακροδεξιού Κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας, και με 5% ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι. Ίδιο ποσοστό προτιμήσεων συγκέντρωσε και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα.

Σε ό,τι αφορά την διεθνή πολιτική σκηνή, οι Ιταλοί θεωρούν ότι το 2021 ο ικανότερος πολιτικός ήταν πάντα ο Μάριο Νράγκι, με ποσοστό 20%. Στην δεύτερη θέση του γκάλοπ βρίσκουμε την Γερμανίδα πρώην καγκελάριο 'Ανγκελα Μέρκελ, με ποσοστό 12%. Ακολουθούν ο Τζουζέπε Κόντε, με 5%, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με 3% και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, με το ίδιο ποσοστό.

Όπως υπογραμμίζουν οι Ιταλοί σχολιαστές, η νέα αυτή «πρωτιά» του Ντράγκι αυξάνει ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον σε ό,τι αφορά την μεγάλη επιλογή που θα κληθεί να κάνει πιθανότατα σε περίπου ένα μήνα. Σχετικά δηλαδή με το αν θα παραμείνει στην πρωθυπουργία της χώρας μέχρι τις βουλευτικές εκλογές του 2023, ή θα δεχθεί τις προτάσεις που του γίνονται εδώ και καιρό και θα διαδεχθεί τον Σέρτζιο Ματαρέλα ως νέος πρόεδρος της δημοκρατίας.

Ειδήσεις σήμερα

Λουκέτο και πρόστιμο 5.000 ευρώ για το πάρτι στις... τουαλέτες μαγαζιού στη Θεσσαλονίκη!

Θα φέρει η μετάλλαξη Omicron την αρχή του τέλους της πανδημίας;

Αυτή ήταν «απάντηση» των Ναπολιτάνων όταν ο δήμαρχός τους απαγόρευσε τα πυροτεχνήματα (Βίντεο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης