Οκτάωρη γενική απεργία στην Ιταλία για τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης Ντράγκι

Οκτάωρη γενική απεργία στην Ιταλία για τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης Ντράγκι

Την απεργία προκήρυξαν τα δύο από τα τρία μεγαλύτερα συνδικάτα και αναμένεται να επηρεαστεί ιδιαίτερα ο τομέας των σιδηροδρομικών συνδέσεων και των αστικών συγκοινωνιών

mario_draghi
Δυο από τα μεγαλύτερα συνδικάτα της Ιταλίας (τα Cgil και Uil) προκήρυξαν για σήμερα οκτάωρη γενική απεργία.

Η κινητοποίηση οργανώνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το περιεχόμενο του νέου κρατικού προϋπολογισμού της κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι, ιδίως την έλλειψη στήριξης των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Παράλληλα, χαρακτηρίζεται ανεπαρκής η μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος της χώρας.

Η τρίτη μεγάλη συνδικαλιστική οργάνωση της χώρας, η Cisl, δεν συμμετέχει στην σημερινή απεργία, με το σκεπτικό ότι –λόγω της κρίσιμης φάσης που διέρχεται η χώρα, εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού– οι διεκδικήσεις πρέπει να προβληθούν με διαφορετικό τρόπο.

Απεργούν όλοι οι παραγωγικοί τομείς, με εξαίρεση τον υγειονομικό (εξαιτίας της κατάστασης έκτακτης ανάγκης), τους εκπαιδευτικούς – συμμετείχαν σε απεργία την 10η του μηνός –, καθώς και τους οδοκαθαριστές και τους εργαζόμενους στην αποκομιδή των αποριμμάτων.

Η κεντρική συγκέντρωση, που θα συμπεριλαμβάνει ομιλίες υπεύθυνων της Cgil και της Uil, οργανώνεται στην Ρώμη. Συγκεντρώσεις θα γίνουν επίσης στο Μπάρι (Απουλία), στο Παλέρμο (Σικελία), στο Κάλιαρι (Σαρδηνία), καθώς και στο Μιλάνο. Κεντρικό σύνθημα της σημερινής κινητοποίησης: «μαζί για την δικαιοσύνη».

Η μεγαλύτερη συμμετοχή εργαζομένων αναμένεται ότι θα καταγραφεί στον τομέα των σιδηροδρομικών συνδέσεων και των αστικών συγκοινωνιών. Στην απεργία, κατά προβλέψεις, θα συμμετάσχει ακόμη και μέρος των αστυνομικών.

Κλείσιμο
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Αυστραλία: Δύο παιδιά νεκρά, πολλά σοβαρά τραυματισμένα σε δυστύχημα σε σχολική γιορτή

Ο «αστειάτορας» Παναγιωτόπουλος στο εστιατόριο και οι «Αρβυλαίοι» μαζεύουν τα απόνερα

Η επάνοδος Ανδρουλάκη στις Βρυξέλλες ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης