Φάουτσι: Η χρήση μάσκας στα αεροπλάνα ήρθε για να μείνει

Φάουτσι: Η χρήση μάσκας στα αεροπλάνα ήρθε για να μείνει

Ο κορυφαίος επιδημιολόγος θεωρεί απαραίτητη τη χρήση της στη διάρκεια αεροπορικών ταξιδιών

maska12
Υπέρ της χρήσης μάσκας στα αεροπλάνα και μετά το πέρας της πανδημίας του κορωνοϊού τάσσεται ο κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος, Δρ. Άντονι Φάουτσι.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «This Week» του δικτύου «ABC News», ο σύμβουλος της αμερικανικής κυβέρνησης, επικεφαλής στη διαχείριση της νόσου Covid θεωρεί ότι είναι απαραίτητη χρήση μάσκας στη διάρκεια των πτήσεων.

«Νομίζω ότι όταν έχεις να κάνεις με έναν κλειστό χώρο, ακόμα κι αν ο εξαερισμός είναι καλός, πρέπει να κάνουμε αυτό το επιπλέον βήμα», τόνισε ο Αμερικανός επιστήμονας.

Η πρόταση του Φάουτσι για χρήση μάσκας των επιβατών στα αεροπλάνα έρχεται την ώρα καθώς κορυφαίοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι υγείας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ιδιαίτερα μεταδοτική παραλλαγή «Όμικρον» που εξαπλώνεται ταχύτατα στις ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, καθώς πολλοί φτιάχνουν βαλίτσες για να ταξιδέψουν τις γιορτές, οι υγειονομικοί αξιωματούχοι προειδοποιούν για έναν δύσκολο  χειμώνα κάνοντας συνεχώς εκκλήσεις στους ανεμβολίαστους να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν.

Κλείσιμο
 Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εφημερίδα «Washington Post», o κορυφαίος επιδημιολόγος εξήρε την αναγκαιότητα χρήσης της μάσκας στη διάρκεια των αεροπορικών ταξιδιών απαντώντας στα όσα είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος των αμερικανικών αερογραμμών «Southwest Airlines», Γκάρι Κέλι, στη διάρκειας ακρόασης στη Γερουσία ότι οι μάσκες «δεν προσθέτουν kai πολλά στην προστασία των επιβατών».  

Αλλά και ο Διευθύνων Σύμβουλος των «American Airlines», Νταγκ Πάρκερ, υποστήριξε ότι «το αεροσκάφος είναι το πιο ασφαλές μέρος που μπορεί κανείς να βρίσκεται. Αυτό ισχύει για όλα τα αεροσκάφη μας» τόνισε.

Ωστόσο, για τον δρα Άντονι Φάουτσι, «παρά το γεγονός ότι τα αεροσκάφη έχουν καλό σύστημα φιλτραρίσματος, πιστεύει ότι οι μάσκες είναι ένα συνετό πράγμα που πρέπει να κάνουμε και θα πρέπει να το κάνουμε».

Ειδήσεις σήμερα:

«Θηλυκή» διάρρηξη σε κατάστημα στην Χαλκίδα

Πολικές θερμοκρασίες στα ορεινά της χώρας, πού άγγιξαν τους -9 βαθμούς Κελσίου

Στη «Γη της Ελιάς» ο Μάνος δίνει μία τελευταία ευκαιρία στη Μαρίνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης