Κορωνοϊός - Ιταλία: Σε πενθήμερη καραντίνα από αύριο όλοι οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες από χώρες της ΕΕ

Κορωνοϊός - Ιταλία: Σε πενθήμερη καραντίνα από αύριο όλοι οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες από χώρες της ΕΕ

Τη νέα οδηγία ανακοίνωσε ο Μάριο Ντράγκι - Οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες, όπως και οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να φέρουν μαζί τους αρνητικό τεστ κορωνοϊού

mario_draghi
Πενθήμερη καραντίνα θα επιβάλλεται από αύριο σε όσους πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί και φτάνουν αεροπορικώς στη χώρα από άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με όσα επιβεβαίωσε σήμερα στο ιταλικό κοινοβούλιο, ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι.

Οι ανεμβολίαστοι πολίτες όπως και οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να φέρουν μαζί τους γρήγορο τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού (που να έχει γίνει το πολύ 24 ώρες πριν την άφιξή τους) ή μοριακό τεστ (με περιθώριο 48 ωρών).

«Σε εμάς οι μολύνσεις από την παραλλαγή Όμικρον είναι λιγότερο από το 0,2% του συνόλου των κρουσμάτων. Σε άλλες χώρες η παραλλαγή αυτή είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη και για τον λόγο αυτό, σκεφθήκαμε να εφαρμόσουμε την ίδια πρακτική που ισχύει για όποιον φτάνει στην χώρα μας από το Ηνωμένο Βασίλειο: το τεστ. Δεν νομίζω ότι το θέμα χρειάζεται υπερβολική σκέψη», τόνισε ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός.

Σύμφωνα όμως με την εφημερίδα La Repubblica από τις Βρυξέλλες, ιθύνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχολίασε ότι «οι χώρες μέλη πρέπει να πληροφορούν την Κομισιόν για την λήψη τυχόν περιοριστικών μέτρων».

Όπως γράφει η ίδια εφημερίδα, «από την έδρα της ΕΕ έγινε γνωστό ότι η συγκεκριμένη απόφαση της κυβέρνησης της Ρώμης θα αποτελέσει θέμα συζήτησης στην αυριανή σύνοδο κορυφής».

Ειδήσεις σήμερα:

Οι ανεμβολίαστοι είναι αυτόχειρες, ούτε στην κηδεία δεν πηγαίνω, λέει ο Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός

Με αρνητικό PCR τεστ οι ταξιδιώτες από Βρετανία και Δανία στην Ελλάδα, ακόμη και οι εμβολιασμένοι

Τσιόδρας - Λύτρας: Περισσότεροι θάνατοι στις εκτός Αττικής ΜΕΘ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης