Βουλγαρία: Πρόθεση επίλυσης των διαφορών με τα Σκόπια, ανακοίνωσε ο νέος πρωθυπουργός

Βουλγαρία: Πρόθεση επίλυσης των διαφορών με τα Σκόπια, ανακοίνωσε ο νέος πρωθυπουργός

Μιλώντας στους Financial Times, ο  Κίριλ Πέτκοφ ανακοίνωσε την αλλαγή στάσης της χώρας του, απέναντι στην ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας προς την Ε.Ε.

petkov
Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο νέος πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Κίριλ Πέτκοφ, ανακοίνωσε την αλλαγή στάσης της χώρας του, απέναντι στην ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας προς την Ε.Ε.

Ο Πέτκοφ δήλωσε πως η Σόφια θα τερματίσει την παρεμπόδιση της προσπάθειας των Σκοπίων να ενταχθεί στην Ε.Ε., κάνοντας λόγο για επίλυση της διαφοράς ανάμεσα στις δύο χώρες σε διάστημα έξι μηνών.

«Θα προτείνουμε μια νέα διαδικασία (για τη Βόρεια Μακεδονία), πολύ γρήγορη, με περιορισμένο χρονικό πλαίσιο, μόλις έξι μηνών» δήλωσε, τονίζοντας πως αυτό που προέχει, είναι ο συμβιβασμός και η συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες.

petkov_ft


Ο Πέτκοφ υποστήριξε πως η κυβέρνησή του θα θέσει τις συζητήσεις με τη Βόρεια Μακεδονία σε νέα βάση. «Θα χρησιμοποιήσουμε ομάδες εργασίας, ώστε να βρούμε λύσεις σε ζητήματα όπως η κοινή οικονομική δραστηριότητα, οι υποδομές, ο πολιτισμός και η ιστορία» τόνισε, συμπληρώνοντας πως εφόσον υπάρξει θετικό κλίμα ανοίγει ο δρόμος για την ευρωπαϊκή προοπτική των Σκοπίων.


Ειδήσεις σήμερα:

Μετάλλαξη Όμικρον: Τα κρούσματα, η διασπορά και οι φόβοι των ειδικών

Στάθης Παναγιωτόπουλος: «Τρικυμία» στο «Ράδιο Αρβύλα» εξαιτίας του revenge porn

Χριστούγεννα με ασφάλεια στις εκκλησίες και εμβολιασμός των ιερέων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης