Κορωνοϊός – Ιταλία: Αυξάνονται οι εισαγωγές ασθενών στις ΜΕΘ σε 8 περιφέρειες

Κορωνοϊός – Ιταλία: Αυξάνονται οι εισαγωγές ασθενών στις ΜΕΘ σε 8 περιφέρειες

«Για τον εμβολιασμό των παιδιών, πρέπει να εμπιστευθούμε τους γιατρούς» λέει ο υπουργός Υγείας –Αυξημένη πίεση δέχονται τα νοσοκομεία

italy_covid_meth
Σε οκτώ περιφέρειες της Ιταλίας, σε σύνολο είκοσι, αυξήθηκαν χθες οι εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό στις μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων.

Στην βορειοανατολική περιφέρεια του Τρέντο στο 20% των θέσεων των ΜΕΘ θεραπεύονται ασθενείς με covid 19. Ακολουθούν οι ευρύτερες περιοχές της Ανκόνα, της Ρώμης και του Τορίνο.

Στο μεταξύ, ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα αναφέρθηκε στον εμβολιασμό των παιδιών 5 με 11 ετών, ο οποίος πρόκειται να ξεκινήσει στην χώρα στις 16 Δεκεμβρίου.

«Δεν πρόκειται για θέμα που μπορεί να συζητείται και να λύνεται στα καφέ, στο διαδίκτυο ή στα τηλεοπτικά τοκ-σόου. Πρέπει να εμπιστευθούμε τους παιδίατρους και τις συμβουλές τους», τόνισε ο Σπεράντσα.

Κλείσιμο
«Πρέπει να πιστέψουμε τους επιστήμονες που αφιέρωσαν ολόκληρη την ζωή τους στην προστασία της υγείας μας. Εγώ πρόκειται σίγουρα να εμβολιάσω τα παιδιά μου», πρόσθεσε ο Ιταλός υπουργός Υγείας.

Στο μεταξύ, έγινε γνωστό ότι μέχρι τώρα το 88,8% των κατοίκων της χώρας έχει λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ενώ η δεύτερη δόση έχει χορηγηθεί στο 85% των πολιτών άνω των 12 ετών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:


Λουλούδια στους τάφους του Ανδρέα Παπανδρέου και της Φώφης Γεννηματά από τον Νίκο Ανδρουλάκη


Τι λέει ο Μητσοτάκης στην Ιερά Σύνοδο


Γυναίκα άνοιξε πυρ σε ζαχαροπλαστείο στη Θεσσαλονίκη και σκότωσε άλλη γυναίκα

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης